ŠTIKLE SU JOJ NAPRAVILE PAKAO OD ŽIVOTA: Boli me srce kad se setim da sam zbog toga ostala bez noge

stikla
Foto: Pixabay.com

Visoke potpetice su i blagoslov i prokletstvo, jednoj ženi su nepovratno uništile život.

Lorein Burnet (37) iz Škotske podelila je svoje loše iskustvo koje je imala sa štiklama. Ona je još 2008. godine na božićnoj žurki nosila cipele visoke 12 centimetara, što ju je na kraju skupo koštalo.

Cipele su je celu noć žuljale, a kada je došla kući na levom stopalu videla je prilično gadan žulj. Kao i većina žena pomislila je da je to ništa.

„Znala sam šta treba da uradim, očistim ga i staviti flaster. Nakon nedelju dana toliko me je bolelo da sam otišla kod lekara koji mi je prepisao antibiotike. Zaista sam mislila da će mi pomoći“, ispričala je.

Ipak, bilo je mnogo gore nego što je mislila. Ubrzo nije mogla normalno da hoda niti da obavlja svakodnevne poslove.

Nakon što je žulj je nastavio da se širi, a Burnet se dve godine borila sa infekcijama, lekari su joj rekli da će joj amputirati donji deo noge. Tada je odlučila javno da progovori i zamoli ljude da joj pomognu da kupi novu protezu, umesto standardne koju dobija sa zdravstvenim osiguranjem.

Kako je objasnila, želi da se opet oseća kao žena, a nova noga za nju bi značila novi život.

„Boli me srce kad se setim da sam bez noge ostala zbog štikli“, rekla je.

Progovorila je i o odluci da amputira deo noge kako bi sprečila dalje infekcije. Nakon što su je lekari uvjerili da je zahvat najbolje rešenje, podvrgla se petosatnoj operaciji.

„Morala sam da dam otkaz, što me je uništilo. Nisam mogla da verujem koliko mi se život promenio u samo nekoliko godina. Od osobe koja je volela da izlazi postala sam žena koja ne izlazi iz kuće“, rekla je.

Sumnja da se žulj pretvorio u nešto mnogo gore zbog činjenice da ima dijabetes tipa 2. On naime dovodi do oštećenja živaca i slabljenja cirkulacije, pa je teže primetiti povredu noge, a obolelima sporije zaceljuju rane zbog čega malene povrede postaju mnogo teži problemi s vremenom.

(Index.hr/ kurir.rs/ vesti-info.rs)

Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close