Prognoza meteorologa za naredni period: Evo kakva nas zima očekuje!?

VREME
Foto: Wikipedia/Amorphisman

Republički hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za naredne mesece

Ukoliko ste se nadali hladnoj zimi sa puno snega, nezaboravnom skijanju i zimskoj idili, moramo da vas razočaramo. Ukoliko ste zimogrožljivi, vreme je da se radujete. Prema podacima RHMZ-a, ove zime nas očekuje izuzetno toplo vreme sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti. 

U nastavku je detaljna prognoza za naredne mesece, koju je objavio sajt Republičkog hidrometeorološkog zavoda:

JANUAR

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.0ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.0ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim oko 1.4ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

Zima-sneg-na-Kopaoniku-2
Foto: Tanjug/Rade Prelić

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5.2ºC. Srednja količina padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja januarska količina padavina iznosiće oko 42 mm.

Sneg-smetovi-nevreme-ciscenje-snega-4
Foto: Tanjug

FEBRUAR

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.9ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.9ºC. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 8.6ºC. Srednja količina padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja februarska količina padavina iznosiće oko 34 mm.

(Telegraf.rs)