Ova devojčica ima samo još mesec dana života! Iako je njen bol neizdrživ, ona je borac do poslednjeg daha! (VIDEO)

jessica-whelan
Printskrin: Facebook/Jessica Whelan – A fight against Neuroblastoma

Ona ima samo četiri godine i nema čemu da se nada. Njen tata rešio je da pokaže svetu kako žive deca koja umiru od raka

Džesika ima još samo mesec dana života, a njen otac je odlučio da pokaže celom svetu u kakvim bolovima živi dete koje boluje od raka. Njegova poruka je jasna – kasno je misliti o tome, kad je u pitanju vaše dete, jer tamo negde postoje i druga deca koja se bore sa ovom opakom bolešću.

Džesika Viland (4) se već trinaest meseci bori protiv raka. Njoj je u septembru prošle godine dijagnostikovan neuroblastom, maligni tumor koji se razvija u predelu stomaka, a napada simpatički nervni sistem, piše Daily Mail.

– Kada smo saznali da naša ćerka ima rak, odmah smo pitali koliko joj je vremena ostalo. Lekari su nam objasnili da to zavisi od njene reakcije na terapiju – izjavio je Džesikin otac, Endi Viland.

Mala devojčica je više od godinu dana izložena hemoterapijama i zračenjima, kao i redovnim, ali i eksperimentalnim lekovima. 


Ništa od toga nije pomoglo.

– Početkom oktobra ove godine, onkolog nas je pozvao da nam saopšti da se rak proširio na ostale stomačne organe i da će terapija na dalje da se odnosi na produžavanje života naše ćerke, a ne na njeno ozdravljenje – rekao je očajni otac.

U poslednje vreme, Džesika je više bila u bolnici nego kod kuće, pa je Endi koristio svaki momenat da je slika sa mlađim bratom, ali i da zabeleži njene osmehe, retke momente radosti i živosti.

Pored toga, fotoaparatom je zabeležio i stravičan momenat bola koji je trpela njegova mezimica. Objavio je slliku na Fejsbuku.

– Ne želim nikoga da potresem, ali to je neminovno. Ovo je realna slika onoga što rak uradi detetu – napisao je ispod snimka.

Priznao je da ni sam nikada nije želeo da razmišlja o deci koja se bore sa ovom opakom bolešću i da se nada da će ovom fotografijom navesti mnoge ljude da prestanu da žive u mraku, samo zato što je tako lakše.

– Ovo je najteža fotografija koju sam ikada morao da napravim. Pre par dana smo dobili informaciju da će naša ćerka živeti još nekoliko nedelja… Slika je nastala u momentu kad mi kao roditelji nikako nismo mogli da joj pomognemo i ona nas gura od sebe, jer je nekako svesna da mora sama da preživljava taj bol – objasnio je otac.

Na žalost, to nisu bili retki tenuci za Džesiku i njenu porodicu, pa Endi dodaje da je njegova želja da se što više ljudi uključi u borbu protiv karcinoma, da nijedno dete ne mora da preživi ovakve bolove.

Vilandovi su 12. oktobra odlučili da prekinu terapiju i da omoguće Džesiki da ovo malo vremena koje joj je ostalo u životu provede “normalno”, radeći sve što poželi.

Pogledajte kako joj se ostvarila jedna od poslednjih želja.

 

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close