Osam jednostavnih bakinih saveta za dug i srećan brak: On ti ne čita misli, a ti se pravi da ne znaš da zameniš sijalicu…

baba-i-unuka
Foto: Pixabay.com

I danas, stari bakini saveti, ali i pravila, mogu vam poslužiti i naučiti vas kako da očuvate vatru godinama…

1. Ne opuštajte se i ne zanemarujte supruga

Ovaj savet se odnosi i na muškarce i na njihov odnos prema ženama. Vrlo je lako opustiti se u braku i zanemariti partnera. Zato bračnog druga nikada ne treba uzimati zdravo za gotovo jer se njegov stav prema vama lako može promeniti.

2. Nije stvar u onome što je rečeno, već na koji način

Često se ljutimo zbog tona i pristupa, a ne zbog sadržaja onoga šta nam partner govori. Zato je važno da se uvek govori pomirljivim i smirenim tonom, bez prizvuka napadanja i kritikovanja.

3. Pusti ga da pobedi

Iako vam se to možda čini suludo, budite mudri i pustite partnera da ponekad dobije bitku. Ne morate vi uvek u svemu biti najpametniji i u pravu. Čak i kad jeste. Drugoj strani će to mnogo značiti, a i vama kao paru.

4. Pretvaraj se da ne znaš da promeniš sijalicu

Dozvolite drugoj strani da se oseća potrebnom i važnom. Ne morate vi sve da uradite jer niko ne želi da se osećati potpuno beskorisno.

5. Poštujte se

Uvek se prema partneru odnosite s poštovanjem – i kada s njim pričate, i kada ga slušate. Pre nego što vikneš na partnera, stani i razmisli ponašaš li se i ti tako… Vrlo često je odgovor na ovo pitanje potvrdan. Zbog toga će pristup prema partneru biti drugačiji, s više razumevanja i manje kritikovanja.

6. On ti ne čita misli

Niko nikome ne može da čita misli i pre nego što krenete s bujicom pitanja, zapitajte se kako je partner mogao da zna šta želite. Ako ne pokažete ili ne izgovorite šta vam treba, teško da suprotna strana to može da zna.

7. Ne iznosite drugima svoj prljav veš

Što manje ljudi zna o vašim svađama i nesuglasicama, to bolje. Vas dvoje ćete to rešiti, a šanse da će drugi širiti tračeve o vama su velike.

8. Iako se ne slažete zbog nečega, saslušajte drugu stranu

Ponekad morate da čujete šta partner ima da vam kaže. Bez obzira na to što se vi s tim ne slažete, i on ima svoje mišljenje i pravo da ga iskaže.

Bez ikakve sumnje, uvek pomaže da – dočekate svog muškarca s toplim jelom

Iako vam se čini da je ovaj savet potpuno zastareo, njegova poruka nije u ženinom služenju muškarcu, već u brizi prema njemu. Osim toga, to je i način komunikacije kojim poručujete da vam je do njega stalo.

Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

(kurir.rs/story.rs/ vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close