Mogu li ove BRUTALNO JAKE REČI Radeta Šerbedžije da probude jedinstvo svih nas zajedno?

rr1
Prinskrin: Yotube/Cro Rec

Glumac je poentirao da „uz sve te naše divne talente ostali smo zaostali, čim smo se mogli krvavo pobiti na kraju 20. veka“

Na nedavno održanom Sajmu knjiga u Beogradu, Rade Šerbedžija je potpisivao svoje knjige “Stranac (izabrane pesme)” i “Do poslednjeg daha”. Tom prilikom se obratio javnosti, izgovarajući brutalno jake rečenice nad kojima bi mnogi trebalo da se zapitaju.

– Strašno je da ovde ima toliko talentovanih i vrednih ljudi, vrhunskih sportista i umetnika, a da smo mi ipak uspeli da zaratimo sa sopstvenom braćom – kazao je za Tanjug Rade Šerbedžija prilikom potpisivanja svojih knjiga “Stranac (izabrane pesme)” i “Do poslednjeg daha” na Beogradskom sajmu knjiga.

Glumac je poentirao da “uz sve te naše divne talente ostali smo zaostali, čim smo se mogli krvavo pobiti na kraju 20. veka”.

– Slovaci i Česi su uspeli da se dogovore. Kod njih je došao trenutak kad su počeli loše da misle jedni o drugima i uprkos toj negativnoj emociji, nisu se potukli već u dogovoru razišli. A što su naši uradili, svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije, zamrzili su braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, nazovi heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci – kazao je Šerbedžija.

Istakao je da su “kriminalci iskoristili nepravdu koja je učinjena nesretnim ljudima da bi se proizvela slepa mržnja među jugoslovenskim narodima”.

– Bitange, eto što su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nije važno ko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smeli da dozvolimo da jedan pošten i častan čovek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s istorijskim trenutkom – zaključio je poznati glumac.

(Telegraf.rs / nedeljnik.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close