MAGIJA DETELINE S 4 LISTA: Uradite ovo dok mislite na nekog muškarca i on će se ODMAH zaljubiti u vas!

travel
Foto: Pixabay.com

Znamo da je sreća pronaći detelinu s četiri lista, ali kako tu sreću malo preciznije usmeriti…?

Ljubav – jedna od najvažnijih, najčudnijih i najneshvatljivijih stvari na svetu. Ispunjava srce i dušu, produžuje život i natera nas da se zamislimo. Ko o njoj ne bi hteo da zna više? Donosimo osam neobičnih i manje poznatih činjenica o onome bez čega život nema smisla, a onu pod brojem četiri žene mogu i praktično da primene da se muškarac zaljubi u njih.

1. Sama reč ljubav potiče od sanskritskog pojma lubhiati koji označava želju, odnosno strast.

2. Burma i verenički prsten oduvek se nose na domalom prstu, jer kroz njega prolazi vena koja vodi pravo do srca.

3. Kada se zaljubimo aktiviraju se funkcije prednjeg mozga (kora čeonog režnja) i veliki mozak (deo mozga zadužen za kreativnost i rešavanje problema) i našem organizmu se podiže nivo dopamina. Zbog tako burne hemijske reakcije, povećava se i osećaj zavisnosti koji je jednak onom kod konzumacije kokaina.

4. Ko pronađe detelinu sa četiri lista smatra se pravim srećnikom. U nekim delovima Irske, ako žena pojede takvu detelinu, dok razmišlja o muškarcu koji joj se sviđa, ima velike šanse da se i on zaljubi u nju.

ljubav px .
Foto: pixabay.com

5. Neki psiholozi smatraju da se zaljubljujemo u one osobe koje najviše liče na onog roditelja sa kojim imamo neka nerazrješena pitanja i odnose. Na ovaj način podsvesno se nadamo razrješavanju tih istih problema u odraslom uzrastu.

6. Mladić i devojka koji su se upoznali u opasnoj situaciji imaju mnogo više šanse da se snažno zaljube jedno u drugo nego da su se upoznali u uslovima koji ne podižu nivo adrenalina u krvi.

7. Javorov list u Kini i Japanu predstavlja simbol ljubavi, dok je u Severnoj Americi karakterističan oblik tog lista često bio ugraviran na krevetima ranih doseljenika, kako bi im osigurao miran san i bračno zadovoljstvo.

8. Naučno je dokazano da prvi nalet ljubavnog plamena koji se rasplamsa prema voljenoj osobi i početna faza zaljubljenosti traju otprilike godinu dana. Mozak jednostavno nije sposoban da duže od ovog perioda održava taj osećaj. Zato, ako želimo da naša ljubav opstane i ne ispari prebrzo, stručnjaci savetuju da se sa svojim partnerom bavimo zanimljivim i uzbudljivim aktivnostima.

 

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close