Lekari su bili ubeđeni da ima mentalne probleme: Onda su joj rekli da nacrta sat i sve je bilo jasno

mozak-sat
Foto: Screenshot

Bilo je šokantno videti Suzanu Kahalan da se muči na ovaj način. Ova mlada buduća novinarka nije više bila osoba koja je nekada bila i to je jako rastužilo sve oko nje.

Evo šta je ona rekla o svom stanju:

„Jednog trenutka bila bi histerično srećna, a već sledećeg momenta ogorčena. Nisam mogla da kontrolišem svoje emocije.“

Kahalanova imala je svoj prvi napad vrlo brzo posle toga. Onda je bila hospitalizovana. Njeno ponašanje postajalo je sve gore.

„Udarala sam i šutirala sestre, pokušavajući da pobegnem. Mislila sam da izvode neke trikove i da pokušavaju da me prevare. Videla sam stvari koje nisu postojale“, objasnila je ona.

Slike su odjednom oživljavale. Halucinacije…Fizičko nasilje nastavilo se i prema članovima porodice. Doktori su verovali da će morati da je pošalju u mentalnu instituciju.

Onda se pojavio Souhel Nadžar. On je bio doktor koji je pomislio da se nešto drugo tu dešava. Nešto biološki. Nešto što može da se izleči.

On je rešio da testira ovu teoriju. Zamolio je mladu ženu da nacrta sat. Onda je znao šta je problem. U pitanju je bila leva strana njenog mozga koja nije radila kako treba. Nije bio oštećen, u pitanju je bio poremećaj imunog sistema.

Sa pravim lekovima može to da se reguliše i Kahalona se posle tretmana vraćala u normalu. Sada ima potpuno normalan život i više nikada joj se to nije ponovilo.

Odlučila je da napiše knjihu o svom iskustvu i zove se „Mozak na vatri“

 

(vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close