KOBNO TUŠIRANJE SA UKLJUČENOM GREJALICOM Sahranjen mladić: Sin mi je umirao, a ja nisam mogla da mu pomognem…

tuš-grejalica
Foto: Pixabay.com

Majka Nikole Đorđevića (19), iz sela kod Niške Banje, koji je stradao dok se tuširao: Samo sam čula jauk, ali sa kolicima nisam mogla da uđem u kupatilo. Ostao je siroče, a mi smo ga usvojili sa dve godine

OTIŠAO je da se tušira, a pre toga su bile uključene dve grejalice. Jedna koja stoji na zidu i druga koja je bila „pomoćna“. Nikola nije voleo da se kupa u hladnom. Ne znam šta se desilo, samo sam čula njegov jauk. Nisam mogla da sa kolicima uđem u kupatilo da mu pomognem. Pozvala sam pomoć, ali…

Ovo nam je, kroz suze, ispričala Vesna Đorđević, majka usvojiteljka devetnaestogodišnjeg Nikole, koga je u utorak ubila struja u njegovom domu u Prvoj Kutini kod Niške Banje. Maturant Srednje elektrotehničke škole u Nišu danas je sahranjen na seoskom groblju u Radikinoj Bari. Slaviša i Vesna Đorđević, koji su ga doveli u svoj dom kada je imao dve godine, zanemeli su od bola.

– Sve što smo mogli mi smo mu pružili. Odgajali smo ga s puno ljubavi i razumevanja, i on je umeo da nam uzvrati – drhtavim glasom nastavlja Vesna. – Voleo nas je kao kao da smo mu biološki roditelji, pa možda čak i više. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da će nam dom ostati pust.

Slaviša, koji je zaposlen u preduzeću „Nisal“, kaže da se uvek trudio da, i pored skromnih primanja, Nikoli ništa ne fali.

– Kuća je stalno bila puna njegovih drugova. Pravili su žurke i družili se. Sve su to dobra deca, nismo imali probleme – priča Slaviša, koji nema reči da uteši suprugu Vesnu. – Ona je te kobne večeri bila u kući, ali nije mogla da pomogne Nikoli. I sama je već godinama nepokretna, kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

Još nije najjasnije kako je Nikolu udarila struja. Instalacije u kući su urađene po propisu, pa se pretpostavlja da je jedna od grejalica upala u vodu.

Inače, Nikola je bio primeran i redovan đak Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“, u kojoj za njega imaju samo reči hvale.

– Ovo je šok! Još uvek ne mogu da verujem šta se desilo – rekao nam je jedan od njegovih drugova iz odeljenja. – Nikola je uvek bio spreman da svakome pomogne. Za nekoliko meseci trebalo je da maturiramo i zajedno proslavimo završetak srednje škole. Neka bude siguran da ćemo ga zauvek voleti.

PRONAŠAO SESTRU

Odmah posle rođenja, Nikolina majka je umrla, a za oca nije znao. Vesna i Slaviša Đorđević su mu rekli da nisu njegovi biološki roditelji, pa je sa samo četiri godine pronašao rođenu stariju sestru Nadicu, ujaka, babu i dedu.

 

– Mili brate, zar da ti ovako u posetu dođem? Gde te šaljemo u crnu zemlju kad tek treba da živiš? Čime smo zaslužili ovakvu sudbinu? – naricala je Nikolina sestra, koja nije mogla da se odvoji od odra gde joj je počivao mlađi brat.

(Vesti-info.rs/Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close