DA LI STE ZNALI DA SVI IMAMO ANĐELA ČUVARA? Ovako treba da mu se molimo da bismo imali zdravlja i sreće!

anđeo-čuvar
Foto: pixabay.com

Postoji mnogo molitva od kojih su neke za zdravlje, za sreću, za uspeh, za hranu…

Otkako je sveta i veka, kada god je bio u nevolji, čovek je utehu tražio u Bogu. Postoji mnogo molitva od kojih su neke za zdravlje, za sreću, za uspeh, za hranu i dr.

Prema verovanju, molitva je utvrđenje sveta, umilostivljenje Boga za grehe, pristanište koje talasi ne mogu oburvati, prosvećenje uma, sekira očajanju, razbijanje tuge, rađanje nade, ublažavanje gneva, zastupnica svih kojima se sudi, radost onih koji su u tamnici, spasenje onima koji ginu.

U ovom tekstu, mi ćemo vam pokazati koje molitve bi svaki vernik trebalo da zna.

OČE NAŠ

Oče naš, koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje, da dođe carstvo Tvoje, da bude volja Tvoja na zemlji kao i na nebu.

Hleb naš nasušni daj nam danas, i oprosti nam dugove naše, kao što i mi opraštamo dužnicima svojim, i ne dovedi nas u iskušenje, već nas izbavi od zla.

Amin.

MOLITVA ČASNOME KRSTU

Slava Gospode, Krstvu Tvome Časnome!

Neka vaskrsne Bog, i neka se razveju neprijatelji Njegovi, i neka beže od Lica Njegova oni koji ga mrze.

Neka išćeznu kao što iščezava dim, kao što se topi vosak na domaku ognja; tako neka izginu đavoli pred licem onih koji ljube Boga i osenjuju se krsnim znakom, i koji radosno govore:

Raduj se, prečasni i životvorni Krste Gospodnji, koji progoniš đavole silom raspetog na tebi Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je sišao u pakao i satro silu đavolsku, i koji nam je darovao tebe, Krst Svoj Časni, za proganjanje svakog protivnika.

O, prečasni i životvorni Krste Gospodnji, pomaži mi uvek sa Svetom Vladarkom, Djevom Bogorodicom, i sa svima Svetima zanavek.

Amin.

tan2015
Foto: Tanjug/AP

MOLITVA ANĐELU ČUVARU

Anđele Hristov, čuvaru moj sveti i pokrovitelju duše i tela moga, oprosti mi sve što Ti sagreših u današnji dan i izbavi me od svakoga zla neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvih grehom razgnevio Boga mog, no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice i Matere Gospoda moga Isusa Hrista i svih Svetih.

Amin.

MOLITVA BOGORODICI DJEVI

Borodice djevo, raduj se blagodatna Marijo, Gospod je s tobom.

Blagoslovena si Ti među ženama i blagosloven je Plod utrobe Tvoje, jer si rodila Spasitelja duša naših.

Amin.

 

MOLITVA U SVAKO DOBA

Hriste Bože, kome se u svako vreme i svakog časa klanjaju i koga slave na nebu i na zemlji, dugotrpeljivi, mnogomilostivi, mnogo sažaljivi, koji prevednike ljubiš, a grešnike miluješ i sve zoveš spasenju obeđanjem budućih dobara.

Ti Gospode, primi i naše u ovaj čas molitve i upravi život naš zapovestima Tvojim, duše naše osveti, tela očisti, rasuđivanja ispravi, misli razbistri i izbavi nas od svake žalosti, zla i bola.

Ogradi nas svetim Tvojim anđelima, da njihovim mnoštvom čuvani i vođeni stignemo do jedinstva vere i poznanja nepristupne Tvoje slave, jer si blagosloven u vek ove vekova.

Amin.

MOLITVA SVETOM DUHU

Care Nebeski, Utešitelju, Duše istine, koji si svuda i sve ispunjavaš, riznico dobara i davaoče života, dođi i useli se u nas, i očisti nas od svake nečistote, i spasi, Blagi, duše naše.

Amin.

(Telegraf.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close