13 godina kasnije JOŠ GRME REČI pokojnog glumca Danila Lazovića o predmetu koji bi trebalo uvesti u škole (VIDEO)

Hajdučko vaspitanje, to je ono što je slavni glumac predlagao 2003. godine.

danilo-lazovic
Printksin: Youtube/Viktorija Ilic

Jedan od najcitiranijih srpskih glumaca sa svojim urnebesnim ulogama u domaćim serijama i filmovima, Danilo Lazović, već deset i po godina nije među živima, ali neka njegova zapažanja i izjave tek sada dobijaju na težini.

Podsećamo vas na gostovanje u jednoj emisiji 2003. godine predložio da srpske škole uvedu hajdučko vaspitanje i da bi to bilo idealno uoči proslave 200. godišnjice Prvog srpskog ustanka.

Predlažem prvi put da bi trebalo uvesti u škole hajdučko vaspitanje.

– Pošto je ono primereno ovom haosu i ovom turcizmu i ovom spahiluku. Sad ima i raznih drugih turcizama, koji eto, realno se pojavljuju. Hajdučko vaspitanje bi bilo ono, gde bi se na časovima, pre svega, učilo, naizust, Hajdučki ciklus. Kompletan.

– I drugo, to bi dobrilo naše momke, da primete da kao hajduci su, mnogo, mnogo, zanimljiviji devojkama (smeh). Što je realno.

Poentirao je sa nekoliko rečenica koje so mogu još čuti samo na Jutjub isečku dužine od 2 minuta.

– To bi vratilo, uz svu eleganciju, jednog Hajduk Veljka, Stanoja Glavaša ili Karađorđa.

karadjordje-petrovic
Foto: Wikimedia

– Dvesta godina od prvog Srpskog ustanka, ja predlažem da se u okviru proslave, od Sretenja sledeće godine, uvede to u škole. To bi imalo divne posledice, konačno bi se pojavio Stanoje Glavaš, sigurno.

– Imali bismo milion mladih koji bi prisustvovali tom prelepom činu 200 godina najelegantnijeg gospodina, kojeg mi imamo Karađorđa Petrovića.

Podsećamo, Srbija je 2004. tada kao član poslednje verzije Jugoslavije proslavila 200 godina Prvog srpskog Ustanka. Takođe, najavljujemo, naredne godine je 200 godina od smrti velikog Karađorđa.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close