12 životnih lekcija koje znaju samo pedesetogodišnjaci: Noć prođe, zora dođe, biće dobro!

zena-pxb
Foto: Pixabay.com

Čak i ako vam neko ovo kaže u kad imate dvadeset godina, nećete ih shvatiti. Ovo vas samo godine mogu naučiti

Na Quori, poznatoj internetskoj bazi znanja, postavljeno je pitanje „šta znaju 50-godišnjaci, a 20-godišnjaci ne znaju„, a odgovor jednog korisnika mnoge je oduševio.

Evo kojih 12 stvari je izvesni Franklin Veaux naveo:

1. Kad vam neko slomi srce, osećaćete kako više nikad nećete voleti te da ćete biti zauvek sami. Taj osećaj je lažan. Noć prođe, zora dođe. Bićete dobro.

2. Kad upoznate stranca i oči vam se sretnu u punoj prostoriji i svaki deo vašeg srca i duše peva: „Da! Da! Zaljubljen sam.“ Niste zaljubljeni, mozak se igra s vama. Ne možete voleti nekoga koga ne poznajete. Kad osetite to nekoliko puta, znaćete da prepoznate lažno osećanje.

3. Sva teskoba, nemir i otuđenje koje osećate postoje oduvek. Niste prvi koji se tako osećate, a niste ni zadnji. Sve to dogodilo se i pre i dogodiće se opet.

4. Napredak korak po korak najnormalnija je stvar na svetu. Ako razmišljate na način „ako ne mogu imati odmah, bolje da sve spalim“ nikad nećete napredovati. Mrtvi Utopljani ne mogu izgraditi Utopiju. Korak po korak…

5. Svet se menja mnogo brže nego što mislite. Ja sam rođen u svetu u kojem su svi mislili da će američko-sovetski odnos uništiti ljudsku rasu. Biti gej u vreme mog rođenja u mnogim državama bilo je ilegalno. Pogledajte situaciju danas…

6. Stvari koje su vam danas od životne važnosti za trideset godina nećete se ni sećati. Svoje bitke birajte mudro.

7. Potrebne su godine da se izgradi reputaciju i integritet, a samo jedna odluka dovoljna je da sve uništi.

8. Drugi ljudi su stvarni. Bitni su jednako kao i vi.

9. Ništa nije jednostavno kako se čini, čak ni razmišljanje o tome.

10. Male odluke imaju dalekosežne posledice tokom puta. Zamislite svemirsku letelicu na putu za Mars i zamislite koliko najmanja greška u proračunu na početku putovanja utiče na cilj. Sve što ikada uradite, usmeri vas na jedan put. Nekoliko „sitnih“ odluka kroz vreme čini veliku razliku.

11. Život nagrađuje hrabrost.

12. Ako ste ikad u poziciji da morate nešto da odlučite, ali ne znate šta bi trebali da uradite, najbolje je učiniti ono što traži najviše hrabrosti.

(stil.kurir.rs/ vesti-info.rs)

Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close