10 načina da postanete srećniji: Kako zračiš, tako i privlačiš!

winters
Foto: Pixabay.com

Biti srećan znači raditi na tome da se bude srećan

Sreći težimo svi, naročito u ovoj prazničnoj atmosferi koja je pred nama. Ona nije tako daleko i nedostižnost nje je više mit nego stvarnost. Zato Let’s reach success savetuje kako da postanete srećnija osoba na ovih deset načina.

Smejte se

Dok se smejemo naše lice je relaksirano i hormoni sreće se opuštaju. Nasmejane ljude svi vole,a  jedna studija je dokazala da kada vidimo da se neko smeje ili se i sami smejemo, to povećava naš osećaj sreće. Na Zapadu se primenjuju terapije lečenja smehom gde se ljudi okupljaju u velike zajednice i samo se smeju.

Meditirajte

Naučno je dokazano da meditacija povećava zadovoljstvo i pruža osećaj ostvarenosti i ispunjenosti. Bićete srećniji i prisutniji u svakom trenutku. Meditacijom preživljavamo divne trenutke. Meditacija donosi relaksaciju, povećava koncentraciju i pomaže nam da se bolje fokusiramo, donosimo odluke, razvija kreativnost i poboljšava imuni sistem.

Razmišljajte pozitivno u svakoj situaciji

Nije teško ostati smiren i pozitivan. Ne dozvolite da vas negativnost povuče na dno. Razmišljajte pozitivno i privlačite takvu energiju. Potrudite se da vidite pozitivnu stranu svega. Fokusirajte se na rešenja, a ne na probleme i sve ćete lakše prolaziti ukoliko ste uvek vedri.

beautiful
Foto: Pixabay.com

Naučite da praštate

Kada naučite da se fokusirate na tuđe greške trošite svoje dragoceno vreme i energiju koju vam crpe negativne misli. Jednostavno oprostite drugima. Ne zbog njih već zbog vas samih, kako biste se osećali neopterećujuće i srećno.

Ostavite ljutnju, ne ostavljajte ljude ljutim

Ljutnja može uticati na vas više nego bilo koja druga mentalna nestabilnost. U vašem je interesu da naučite kako da budete strpljivi.

Joga

Investirajte 10 do 15 minuta za jogu svakoga dana i unapredite svoj dan. Ona pomaže da izbalansirate svoje telo, um i disanje što će rezultirati srećnim stanjem svesti.

fall
Foto: Pixabay.com

 

(bizlife.rs/Stil/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close