Zamena za novogodišnju jelku: Evo kako možete DRUGAČIJE da uredite svoj dom za PRAZNIKE!

jelka
Shutterstock

Ukoliko nemate prostora za jelku ili želite da prazničnu atmosferu začinite na drugačiji način, možete dekorisati kuću i na druge načine. Mi vam predlažemo neke od njih

Nova godina, za mnoge, ne ide bez jelke. Ali, ako imate mali stan ili želite nešto drugačije, postoje načini da ukrasite dom i unesete prazničnu atmosferu, a da ne izgubite novogodišnje drvo.

– Grančice jelovine različite dužine možete naći dok šetate u šumi. Povežite ih kanapom da liče na jelku, zakačite ukrase, a na vrh stavite zvezdu, pa ovu „instalaciju“ okačite na zid.

– Odštampajte fotografiju jelke u velikom formatu i stavite je na zid ili vrata. Možete je ostaviti tako ili zalepiti ukrase.

– Deci će se svideti tabla za pisanje jer tako mogu da budu kreativni i nacrtaju ono što ih asocira na Novu godinu, kao i da svakodnevno naslikaju nešto novo. Uživaće i dok prave jelku od papira, koja ne mora biti zelene boje. Kad bude gotova, od papira napravite ukrase (zvezdice, srca, pahulje).

– Dobra zamena za novogodišnje drvo su i merdevine. Bilo bi dobro da budu bele, pa ih prvo ofarbajte, a zatim prislonite uz zid i ređajte ukrase i trake.

– Ako u poslednjem trenutku odlučite da dekorišete kuću, najefektnije će izgledati da od ukrasnih tapeta napravite konturu jelke i zalepite na zid. Ili, još lakše, nekoliko grančica jelovine ubacite u vazu za cveće i okačite ukrase

(novosti.rs)