The Telegraph: Ameriknci počinju testiranje „tableta protiv starenja”!?

Tablete protiv starenja
Foto: fakti.org

SADRŽE METMORFIN, A NAVODNO ĆE PROSEČAN LjUDSKI VEK PRODUŽITI DO 110-120 GODINA

Tvorci preparata naglašavaju da povećava dotok kiseonika u ćelije ljudskog organizma i tako produžava njihov vek. Obećavaju da će uskoro napraviti „vakcinu protiv starosti” koja će biti dostupna svima.

BRITANSKI list The Telegraph objavio je da će američki naučnici u januaru 2016. započeti testiranje svojih čudotvornih „tableta protiv starenja”.

U testiranje će uključiti bezmalo 3.000 dobrovoljaca, ali ne bilo kojih. Moraće da imaju između 70 i 80 godina, da imaju neku bolest srca, rak ili predispoziciju za dementnost.

Svi koji pristanu moraće da koriste nove preparate na bazi metformina. A tvorci preparata su uvereni da će kod većine biti zaustavljen napredak bolesti koje ih muče, a i da će sebi osetno produžiti život.

Tvrde da će sa njihovim preparatima ljudski vek biti produžen do 110-120 godina, u proseku, jer novi metforminski preparati navodno uspešno deluju i kod onih koji imaju Alchajmerovu ili Parkinsonovu bolest.

Amerikanci su svoje preparate dosad isprobavali na životinjama. Britanski lekari, koji su ih koristili, tvrde da su efikansni i u suzbijanju dijabetesa.

Tvorci preparata naglašavaju da on povećava dotok kiseonika u ćelije ljudskog organizma i tako produžava njihov vek.

Obećavaju da će uskoro napraviti „vakcinu protiv starosti” koja će biti dostupna svima.

Međutim, ovo nije sve. Nemački i švajcarski naučnici tvrde da znaju kojih 30 gena je uključeno u proces starenja i uveravaju da je dovoljno uticati i samo na jedan jedini od njih pa da se ljudima produži život.

Priznaju da su to „geni starosti” kod životinja sa kojima su eksperimentisali, a da ljudske – tek treba otkriti.

Posebno važnim smatraju gen bcat-1 koji kodira fermente od kojih zavisi i zdravlje i dužina života.

Američki naučnici su objavili da su otkrili čak 238 gena koji utiču na dužinu života.

(fakti.org)