Test opšte kulture: Ako ne znate odgovore na ova pitanja, smejaće vam se i osnovci

Sedite u kafiću i raspravljate se s prijateljima, kada uhvatite sebe kako ne znate o čemu pričaju. Neke stvari vas je sramota da pitate, a testirajte svoje znanje i probajte da na ova pitanja odgovorite tačno.

test p
Foto: Pixabay.com

1. Ko je Stiven King?

2. Kako se zove glavni grad Rumunije? A Mađarske?

3. Ko je Džim Morison?

4. Šta tačno znači skraćenica SFRJ? A SSSR?

5. Ko je održao čuveni govor „Ja imam san“?

6. Šta je horna?

7. Ko je bio Miodrag Petrović Čkalja?

8. Kako se zove najpoznatija soba u Beloj kući?

9. Šta je oposum – Biljka, životinja ili uređaj?

10. Kako se ranije zvao Bulevar kralja Aleksandra?

Ova znanja često smetnemo s uma tokom godina, a spadaju u opštu kulturu. U vreme Gugla svet se nalazi u dometu vaše tastature, a ako niste znali sve odgovore na ova pitanja vreme je da se ona usija od pretraživanja novih zanimljivosti. Što je veća ponuda onoga što znate, to će biti veća potražnja za onim što umete.
Ovo su rešenja:
1. Stiven King je pisac. 2. Glavni grad Rumunije je Bukurešt, a Mađarske Budimpešta, mada veliki broj ljudi meša ova dva pojma. 3. Džim Morison je pevač grupe „The Doors“. 4. Socijalistička Federativna Repulika Jugoslavija (SFRJ) i Savez Sovjetskih Socijalističkih Republika 5. Martin Luter King 6. Horna je duvački instrument 7. Čuveni glumac koji je tumačio brojne uloge u popularnim domaćim serijama i filmovima 8. Ovalna soba 9. Oposum je vrsta životinje torbara 10. Bulevar revolucije

Kako ste prošli?

 

(bulevar.b92.net)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close