Stiven Sigal obučava srpske SPECIJALNE JEDINICE!?

SIGAL
Foto: beograd.rs

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i proslavljeni američki glumac Stiven Sigal razgovarali su danas o mogućnosti saradnje u različitim oblastima.

Sigal je izrazio želju da otvori školu aikida u Srbiji kako bi promovisao taj sport i doprineo promociji Beograda, a predviđeno je da održi i obuku Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije.

“Velika je čast da jedan od najvećih svetskih glumaca bude naš gost tri dana, da sa njim razgovaramo i pokušamo da izgradimo most prijateljstva između njega, njegovih prijatelja i grada Beograda, a cilj je da se što veći broj filmova snimi u našem gradu“, rekao je Mali, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Prema njegovim rečima, s obzirom na izmene zakona kojim se daju poreske olakšice za snimanje filmova i da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi on, kao i cela Srbija, nudi interesantne mogućnosti za ovu vrstu posla.

“Ideja nam je da to ostvarimo i tako zaradimo novac, ali i da promovišemo našu zemlju“, istakao je Mali dodajući da je zahvalan Sigalu što je odvojio vreme da poseti Prihvatilište za decu.

Navodeći da ostaje mogućnost saradnje i u drugim oblastima, Mali je naveo da je Sigal, kao jedan od najvećih svetskih majstora aikida, izrazio želju da otvori školu aikida u Srbiji kako bi promovisao taj sport i doprineo promociji Beograda.

“Kada imate takvu osobu koja dolazi u Srbiju, voli Beograd i naš narod, onda je naš cilj da ga zainteresujemo da ponovo dođe i ovde napravi što više poslova, ali i promoviše našu zemlju“, rekao je Mali.

Poznati holivudski glumac posetio je juče Prihvatilište za decu i družio se sa mališanima iz te ustanove, a predviđeno je da tokom posete Beogradu održi, po ugledu na ostale koje drži u svetu, obuku Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije.

Sigal je ovogodišnji laureat nagrade za dobročinstvo i humanitarni rad Fondacije “Braća Karić“ i u poseti je Beogradu kao ambasador Fondacije “Umetnost, sloboda, snaga“, navedeno je u saopštenju.

(b92.net)