Rusi su još 1960. godine predvideli kako će izgledati svet danas. Ovaj snimak je dokaz za to (VIDEO)

photo-rus
Foto: vk.com

Traka prati priču o dečaku Igoru koji uživa u dostignućima SSSR-a vek nakon Oktobarske revolucije, a naročito u raznim pogodnostima u vezi sa putovanjima

Filmske trake studija Diafilm u Moskvi iz 1960. godine otkrile su nekoliko fascinantnih detalja u vezi sa tim kako se tada zamišljao današnji život. Na traci od 45 kadrova prikazan je svet u kojem su Sibir i Aljaska povezani brzim vozom na atomsku energiju koji prelazi preko Beringovog moreuza, koristeći most na dva nivoa.

Traka prati priču o dečaku Igoru koji uživa u dostignućima SSSR-a vek nakon Oktobarske revolucije, a naročito u raznim pogodnostima u vezi sa putovanjima, piše Independent.

Duž severnog dela Evroazije, na traci je uspostavljena “Međunarodna metro mreža”, koja povezuje gradove i zajednice duž Severnog ledenog okeana.

Krajnji sever Sibira takođe je serijom rečnih kanala povezan sa Aralskim i Kaspijskim morem na jugu. Pojedina predviđanja izuzetno su pouzdana, poput videopoziva kojim Igor iz svog doma komunicira sa ženom koja se iz poslovnih razloga nalazi na Crnom moru.

Ova tehnologija slična je današnjem Skajpu. Takođe se može videti snimak na kojem su predstavljeni autonomni automobili, ali bez koncepta Guglovih mapa i tablet računara. Umesto toga, prikazane su novine i papirne mape.

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close