Ra Paulet koji 25 godina živi bez ljudi od pećine napravio dom (FOTO, VIDEO)

pećina 4

Ručnim radom se najbolje izražavam. Da bi nešto ispalo dobro, potrebna je mentalna i emocionalna snaga objašnjava ovaj umetnik koji je pre 10 godina odustao od klasične umetnosti i posvetio se ovoj drugoj, samačkoj

pećina 2

Jedan samotnjak iz Novog Meksika, Ra Paulet (68) poslednjih 25 godina živi u pećini koju je na jedinstven način pretvorio u svoj dom. Naime, ovaj umetnik, poslednjih 10 godina je radio na uređivanju unutrašnjosti stena unutar kojih živi i stvara. Kako je objasnio, svi radovi u pećini su isključivo ručni rad i ni za šta nije koristio bilo kakve mašine.

pećina 1

Pojedine „sobe“ zaista izgledaju pristojno, liče na prostorije iz nekog antičkog hrama. Ra je čak uspeo da napravi stepenice kako bi njegova kuća od kamena čak imala dva nivoa.

„Ručnim radom se najbolje izražavam. Da bi nešto ispalo dobro, potrebna je mentalna i emocionalna snaga“ objašnjava ovaj umetnik koji je pre 10 godina odustao od „klasične umetnosti“ i posvetio se ovoj drugoj, samačkoj.

pećina 5

Jedino društvo u pećini koja je okružena pustinjskim predelima mu pravi njegov pas.
Tokom 2010 godine, za Pauleta je čuo jedan režiser koji je čak odlučio da napravi dokumentarni film o njegovom neobičnom radu. Kako je to izgledalo, pogledajte u snimku ispod.

(newsweek.rs)