Preživeo je 13 meseci plutajući okeanom, a sada ga optužuju za kanibalizam

salvador
Beta/AP Photo/Marshall Island Journal

Salvador je plutao okeanom mesecima i čudom preživeo. Njegov prijatelj koji je bio s njim je umro. Sada ga porodica tog prijatelja optužuje za kanibalizam koji on poriče.

Salvadora Alvarenga koji je preživeo 13 meseci plutajući okeanom tužila je porodica Ezekuela Kordoba, njegovog prijatelja. Traže million dolara odštete jer tvrde da je Salvador jeo svog prijatelja kako bi preživeo.

Alvarenga iz El Salvadora i njegov prijatelj, dečak od 15 godina, krenuli su u ribolov u decembru 2012. godine. Zadesilo ih je nevreme, a onda im se pokvario motor. Struje su ih odnele prema Tihom okeanu. Alvarenga je tvrdio da je dečak nakon četiri meseca plutanja na pučini izgubio nadu da će biti spašeni pa je odbijao da jede zbog čega je umro.

Salvador je prešao put od 8.900 do 10.800 kilometara. Pronašli su ga Maršalovim ostrvima 30. januara 2014. godine gde je na kraju doplivao. Tvrdio je da je preživio jer je jeo ribu, kornjače, male ptice, morske pse i pio kišnicu, svoju mokraću i krv kornjača.

Porodica dečaka koji je bio s njim pak tvrdi da je Salvador preživeo jer je jeo njegovo telo. Salvador je rekao da je dečakovo telo, nakon što je umro, ostavio još šest dana na pramcu kako bi mu „pravio društvo“. Tvrdio je i da nije jeo njegovo meso nego da ga je bacio u more. Sumnja i da ga obitelj sada namerno tuži jer bi uskoro trebalo da izađe njegova knjiga koja će mu doneti mnogo novca, piše Daily Mail.

“Verujem u Boga, molio sam mu se dan i noć”, rekao je Salvador. Nakon što su ga našli, u bolnici je proveo 11 dana. Ustanovili su da ima anemiju i probleme sa spavanjem i strah od vode. Njegovi roditelji koji su mislili da je poginuo, bili su jako srećni kad je pronađen, kao i njegova kći.

(b92.net)