MASONI ILI ILUMINATI: Zašto svi TRAMPOVI LJUDI nose ovu MISTERIOZNU ZNAČKU?

donald-tramp1
Foto: Reuters

Najbliži saradnici Donalda Trampa imaju jednu zajedničku stvar. Dobro, pored činjenice da su svi okoreli bogataši. I da su belci. Trampov najuži krug na reverima/haljinama nosi upadljivu trouglastu značku.

Znak za koji su mnogi korisnici društvenih mreža prokomentarisali da podseća na znak iluminata, trouglastog je oblika i ljubičasto-srebrne boje.

Naravno, nezaobilazne su bile teorije o pripadnosti tajnim društvima, a neki su čak povlačili paralele sa nacistima, koji su ljubičastim trouglom obeležavali homoseksualce.

Ipak, „Njujork post“ je brzo otkrio o čemu se zapravo radi: Trampovim saradnicima neobične iglice podelila je tajna služba, a sve zarad lakše identifikacije prilikom propuštanja osoba u krug blizak novom predsedniku SAD.

tramp-masoni
Foto: Twitter

Iglice su nosili i bivši šefovi Trampove kampanje, kontroverzni Pol Manafort i Kori Levandovski, još tokom obilaska američkih saveznih država u predizbornoj trci.Mali trougao omogućava onome ko ga nosi nesmetano kretanje kroz bezbednosne prstenove oko tadašnjeg kandidata, a sada novog predsednika SAD.

Pored pomenutih Manaforta i Levandovskog, iglicu nose i sekretar za štampu Bele kuće Šon Spajser, kao i viši savetnik Stiven Miler, koji su fotografisani sa simbolom na reveru prilikom posete predsedniku u njegovoj kuli Tramp.

tramp-masoni
Foto: Reuters

Za sada nije poznato zbog čega je iglica baš ljubičasto-srebrne boje, te ima li to neko posebno značenje ili ne. Dejvid Grejem, profesor semiotike izjavio je za portal „Vokativ“ da ga slične značke podsećaju na doba nacizma.

– Hitlerovi podanici koristili su trouglaste značke kako bi identifikovali homoseksualce, dok su slične oznake nosili i osuđenici u kampovima. Ipak, smatram da nacisti definitivno nisu bili inspiracija Trampovom timu za nošenje ovih iglica – rekao je Grejem.

(blic.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close