Ljubitelji testenine: Zapečene špagete u rerni

zapeceni-spageti

Ova ukusna pasta iz rerne je odličan izbor za sve ljubitelje italijanskih specijaliteta.

Sastojci

  • 220 g špageta
  • 1 jaje, umućeno
  • 2 šolje rendane mocarele
  • 1/4 šolje parmezana
  • 200 g salame po izboru (može i kobasica ili seckana slanina)
  • 200 g paradajz sosa (ili sosa za špagete)

Priprema

1. Rernu zagrejte na 200 stepeni C. Pleh za pečenje pouljite.

2. Špagete skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Porcedite ih i isperite u hladnoj vodi. Testenini dodajte umućeno jaje, mocarelu i parmezan, pa sve prebacite u pleh.

3. Pomešajte sos za špagete i salamu i prelijte preko špageta. Preko svega sipajte mocarelu.

4. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta, pa sačekajte 5 minuta pre služenja.

(b92.net)