Kuća, krugovi, Čiča Gliša… Ono što crtate dok telefonirate otkriva kakva ste ličnost

Foto: Pixabay.com

Psiholozi tvrde da naizgled bezvezne žvrljotine imaju skrivena značenja i da mogu da otkriju neke zanimljivosti o vašoj ličnosti. Crtanje simetričnih oblika znak je da volite red, detaljno planiranje i kalkulisanje.

Često vam se dešava da, dok telefonirate, po papiru na radnom stolu iscrtavate figure ljudi, geometrijska tela, životinje, srca, zvezde…. Psiholozi tvrde da te naizgled bezvezne žvrljotine imaju skrivena značenja i da mogu da otkriju neke zanimljivosti o vašoj ličnosti.

– Ljudske figure, nalik Čiča Gliši, upućuju na osećaj bespomoćnosti ili želju da pobegnete od određenih odgovornosti. Detaljniji crteži ukazuju na emocionalnu nestabilnost i želju da se udaljite od drugih.

– Kvadrati, rombovi i druge četvrtaste geometrijske forme otkrivaju doslednu i upornu osobu čvrstih uverenja i ciljeva koja ne skriva svoje mišljenje od drugih, ali je istovremeno vrlo obazriva i oprezna.

– Krugovi kao i okrugli objekti i predmeti, spojeni ili nacrtani jedan do drugog, znak su da želite da se povežete s drugima i da radite s njima. Moguće je da se osećate usamljeno i da ne dobijate dovoljno pažnje od drugih.

– Životinje. Crteži tigra ili vuka skrivaju potisnutu agresiju, zeca ili veverice žudnju za pažnjom i zaštitom, dok slika lava govori o samosvesnoj osobi. Ako stalno crtate jednu istu životinju, znači da se upoređujete s njom i da sebi pripisujete osobine njenog ponašanja.

– Spirale, okrugli oblici i zaobljene linije. Problemi drugih ljudi nisu vam važni i ne zanimaju vas, jer možda prolazite kroz emocionalnu krizu i pokušavate da se uhvatite ukoštac sa sopstvenim problemima.

– Strelice. Smer u kojem ih crtate ukazuje na smer u kojem ide vaš život, ako su okrenute nagore znači da ste usredsređeni na druge ljude, a nadole da ste fokusirani na sebe. Strelica ulevo otkriva osobu zagledanu u prošlost, a udesno onu koja gleda u budućnost.

– Zvezde. Želite da budete u centru pažnje i važno vam je da vas svi primete. Međutim, zvezde s mnogo različitih vrhova, mogu biti znak da vas muči veliki osećaj tuge.

– Cveće, sunce, oblaci. Optimista ste, vedre naravi i zadovoljni svojim životom.

– Krstovi. Moguće je da prema nekome ko vam je blizak imate osećaj krivice ili vas muči problem za koji se smatrate odgovornim.

– Male kuće ili kutije. Crtanje simetričnih oblika znak je da volite red, detaljno planiranje i kalkulisanje. Tačno znate šta želite u životu i uvek branite svoje stavove.

– Šahovska ploča. Ili ste zapeli u nekom za vas neprijatnom okruženju ili skrivate neke lične probleme s kojima se ne možete suočiti.

– Oblici nalik saću. Težite miru i harmoniji i ozbiljno razmišljate o osnivanju porodice.

(prva.rs/novosti)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close