Kada bi izbio Treći svjetski rat, ovo su najnesigurnije zemlje NA PLANETI!? (VIDEO)

treći svetski rat
Foto: freshpress.info

Na Youtubeu pojavio se jedan zanimljivi pasus naziva ’10 najnesigurnijih zemalja u slučaju Trećeg svetskog rata’

Kako pišu 24 sata, iako se na tu temu već mnogo toga govorilo i pisalo, u ovom slučaju je zanimljivo videti koji su razlozi nesigurnosti. Također, lista zemalja koja je objavljena, za mnoge je dosta iznenađujuća.

Naime, među nesigurnim zemljama spominju se SAD, Rusija, a pomalo nestvaran podatak je da se na prvom mestu nalazi, ni manje ni više, već naftom bogata Saudijska Arabija.

Izrael

Izrael je jedna od zemalja u kojoj bi, u slučaju izbijanja svetskog rata, zasigurno došlo do velikih problema. Uvoze većinu hrane i goriva, a voda je u celoj regiji uvijek bila kamen razdora.

Rusija

U slučaju izbijanja nuklearnog rata, Rusija je posebno nesigurna, budući da bi upravo ona mogla biti meta. Uz to, u Rusiji postoji sistem nazvan „Mrtva ruka“ (Death Hand), koji prati svu nuklearnu aktivnost nad ruskom teritorijom.

SAD

Slično kao i s Rusijom, u slučaju nuklearne pretnje, ni SAD-u ne bi bilo ništa lakše. Iako su na vojnim i nuklearnom polju poprilično oboružani, postoji mogućnost da ne bi stigli aktivirati oružje pre napada s drugih strana.

Liberija

Iako su u najvećoj opasnosti zemlje koje su najviše uključene i izložene svetskim događajima, uvek nastradaju i one za koje čujemo samo u slučaju najgorih katastrofa.

Solomonski zalivi

Još jedna siromašna zemlja, tačnije druga najovisnija zemlja o stranoj pomoći, Solomonski zalivi, na ovom su se popisu, osim zbog siromaštva, našli i zbog svog položaja.

Saudijska Arabija

Pomalo neočekivano, ali na prvom mestu najnesigurnijih zemalja u slučaju izbijanja novog svetskog rata, u videu navode Saudijsku Arabiju.

buka.com