ISTERIVANJE ĐAVOLA NA ISTOKU BALKANA: Policajci drže ženu, guraju joj glavu na kovčeg sa moštima Svete Petke, ona pada i vrišti! (VIDEO)

cathedral
Foto: Pixabay.com

Đavo stvarno može svašta – čulo se u pozadini dok je trajao ritual

Obred isterivanja đavola iz posednutih osoba staro je koliko i hrišćanstvo, ali u rumunskom gradu Lasiu priređen je pravi spektakl kada je pred desetinama hiljada građana nad jednom ženom sproveden egzorcizam.

Snimak bizarnog obreda pokazuje kao pripadnik rumunske žandarmerije i bolničar dovode jednu ženu i dovode je u dvorište crkve pred providni kovčeg u kojem su smeštene mošti Svete Paraskeve. Svake godine od 10. do 14. oktobra Lasi je domaćin festivala koji slavi Svetu Paraskevu, zbog čega u ovaj grad dođu stotine hiljada vernika da bi se poklonili njenim moštima.

Pošto su je doveli pred ovu hrišćansku relikviju, policajcu i boničari su se pridružili sveštenik i starica koja je prilično grubo držala glavu “posednute” žene na povšini staklenog kovčega. Žena je sve vreme histerično vrištala, ali starica nije odustajala, dajući komandu svojim pomoćnicima da nikako ne puštaju ženu.

Neću izaći – navodno je rekla “posednuta” žena.

Đavo stvarno može svašta – čulo se u pozadini.

Ipak, posle nekoliko minuta isrpljena žena je prestala da vrišti, a kada je izgledalo da gubi svest, policajac i bolničar su je odveli kako bi joj bila ukazana medicinska pomoć. Rumunske novinare je zanimalo otkud to da državni službenici, a pogotovo policajci, učestvuju u kontroverznom obredu kao što je isterivanje đavola.

Pripadnici žandarmerije nisu učestvovali u egzorcizmu, samo su pružali pomoć. Prema našem mišljenju, svakoj osobi koja je navodno posednuta je potrebna medicinska pomoć – izjavio je portparol lokalne policije.

Identitet “posednute” žene nije objavljen, a ostali smo uskraćeni i za informaciju da li je obred isterivanja đavola uspeo.

Pogledajte video:

https://www.youtube.com/watch?v=K2KolDapBEU

(Telegraf.rs/dailymail)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close