Imali ste noćnu moru da vam ISPADAJU ZUBI? Ovaj san ima JEZIVO značenje

spavanje-zub
Foto-montaža: pixabay.com

Saznajte zašto bi trebalo da nas zabrine kad god sanjamo da nam ispadaju zubi, a nema nikakve veze sa zubarom

Zubi su veoma česta tema ljudskih snova, a verovatno ste se i vi nekad probudili usred noći usplahireni i znojavi. Odmah da raščistimo – ovi snovi nemaju nikakve veze sa odlaskom zubaru, ali postoje razlozi zbog kojih bi trebalo da obratite pažnju na njih.

Scenario snova u kojima vam ispadaju zubi jeziviji je od onog u kojem ulazite u kancelariju ili izlazite na ispit kao od majke rođeni.

Ovi snovi spadaju u red onih neprijatnih, mučnih, dugotrajnih snova, snova zbog kojih se čak satima nakon buđenja možete osećati usplahireno i mrzovoljno.

Dobro, vi se prema tome što sanjate možete ophoditi šeretski kao i prema zakazivanju termina kod zubara koji mesecima odlažete, ali u igri mogu biti i drugi faktori.

Ukoliko su noćne more u kojima vam ispadaju zubi kod vas učestali, niste usamljeni – to je jedna od najčešćih tema snova.

Šta ovi snovi pokušavaju da vam kažu?

Očigledno ovi snovi mogu imati čitav niz značenja, od kojih su neka pomalo zabrinjavajuće.

Jungovski psihoterapeut Ričard Nikoleti rekao je za The Huffington Post da bi to moglo da znači da je snevač sposoban da proceni emotivna iskustva koja ga ometaju, prenosi Mirror.

Kada zubi ispadaju, osporava se nečiji opstanak, nečija sposobnost da jede, tako da bi to moglo da znači bolest.

Ako snevač sanja da nekoj drugoj osobi ispadaju zubi, on može imati problema s tom osobom, a to bi mogao biti na primer nadređeni na poslu.

– Ovaj san može da nagovesti da je vaš strah od druge osobe u realnosti preteran.

Nikoleti takođe dodaje da ovi snovi mogu biti povezani sa našom opsednutošću starenjem.

– Na Zapadu mnogo ljudi ima paničan strah od starenja i ono se potiskuje u najvećoj mogućoj meri. Dakle, gubitak zuba bio bi ilustracija metaforičke smrtne kazne ili podsetnik na to da je smrt neminovnost.

 

Postoji, naravno, i teorija zasnovana na Frojdovoj psihologiji, a koja kaže da – ako žena sanja da joj ispadaju zubi, ona podsvesno čezne da postane majka. A kada je reč o muškarcima, ovaj san znači da se plaše kastracije, i to je potpuno razumljivo.

 

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close