Doktori iz „pakla“: Najbolji učenici-postali psihopate

Doktori

Iako posao lekara i doktora podrazumeva plemenitost i humanost, izgleda da nije uvek tako.

Na popisu lekara koji su zagorčali živote drugim ljudima, nalaze se psihopate koje su se slučajno bavile medicinom.

1. Doktor koji je sazidao “Dvorac za ubijanje“

“Rodio sam se sa đavolom u sebi. Nisam mogao da obuzdam, bio sam ubica, kao što pesnik ne može da prestane da piše. Rodio sam se Zlim koji je stajao pored kreveta na kojem sam došao na svet i sve od tada je sa mnom“, rekao je jedan od najgorih masovnih u ubica u američkoj istoriji.

Herman Vebster Madžet, poznatiji kao H.H. Holms ubio je veliki broj ljudi u svom dvorcu. Studije medicine plaćao je lažiranjem polise životnog osiguranja, a u mrtvačnici fakulteta ostavljao je tela koja je predstavljao kao dokaz smrti osobe za koju je on uplatio osiguranje.

Najveći broj žrtvi je privukao nudeći im posao, ali samo ako podignu životno osiguranje, a on bio korisnik. Svoje žrtve je mučio. Tela i kosture prodavao je medicinskim školama i fakultetima.

Uhvaćen je nekoliko godina nakon što je otišao iz Čikaga. Policija nikada nije saznala broj ubijenih ljudi, a on je priznao 27 ubistava. Stručnjaci smatraju da je taj broj mnogo veći.

2. Zgodne pacijentkinje drogirao i iskorišćavao ih

Mladen Antolić imao je uspešnu kliniku za rehabilitaciju u Americi. Našao je način kako da još više zaradi, pa je mlade i zgodne pacijentkinje “navlačio“ na lekove, a pri tom nije napominjao rizike.

Kada bi postale zavisne, odvodio ih je u svoj dom na orgije, a za lekove tražio je seksualne usluge.

Snimao je čin čime ih ucenjivao. Uhapšen 2010. godine, policija je našla velike količine opijata, lascivnih fotografija. Osuđen je na 10 godina zatvora.

3. Namerno dijagnostikovao rak

Farid Fata je 550 pacijenata osudio na hemoterapiju i ostale agresivne tretmane kako bi podigao novac od osiguranja. Većina pacijenata je bila zdrava. Fata morao je da vrati 17, 6 miliona dolara. Osuđen je na 45 godina zatvora.

4. Lekar serijski ubica

Džozef Majkl Svango je bio najbolji učenik u srednjoj školi. Dobio je brojne stipendije, a fakultet završio sa desetkom. On je postao serijski ubica koji je trovao pacijente i kolege.

Svango je uhvaćen kako pacijentu daje injekciju, a potom se stanje pacijenta pogoršalo. Kada je osoblje upozorilo upravu bolnice , rekli su da su paranoični. Dobio je 5 godina zatvora. Kada je izašao promenio je ime u Danijel Adams i nastavio svoj bizaran hobi.

Policija ga je konačno uhvatila u Zimababveu u bolnici luteranskih misionara.

5. Ginekolog silovao pacijentkinje

Čarls Moma optužen je za silovanje i nepotrebne operacije. Neke žene su potvrdile da bi se povremeno zamenio sa bratom Denisom koji je takođe lekar i zlostavljao pacijentkinje.

Nakon više prijava osuđen je na 20 godina zatvora.

(vestinet.rs)