CIA fajlovi: Zavirite u naš „Dosije X“

cia-dosije
Foto: cia.gov

Konačno je stigao dan koji su svi ljubitelji NLO-a i oni koji veruju „da je istina tamo negde” željno iščekivali. CIA je objavila stotine dokumenata o letećim tanjirima.

Iz ove agencije su sa dozom humora istakli da bi Foks Molder sigurno voleo da iskoristi ta dokumenta radi dokazivanja postojanja vanzemaljaca (aludirajući na glumca popularne serije “ Dosije X”).

“Odlučili smo da objavimo informacije koje će i skepticima i pravim vernicima biti zanimljive”.

Sva dokumenta datiraju iz perioda između 1940-ih i 1950-ih godina i uključuju informacije iz Istočne Nemačke (1952) gde su agenti istraživali priču o “ogromnom letećem tanjiru” koji je imao prečnik oko 15 metara.

U drugom dokumentu koji će razveseliti ljubitelje natprirodnih sila i vanzemaljaca ističe se da su slični “leteći tanjiri” viđeni u Španiji i severnoj Africi.

CIA je čak objavila i nekoliko slika navodnih vanzemaljskih objekata, uključujući NLO i delove tela vanzemaljca.

Iznenađujuće je to što se objavljivanje ovih dokumenata podudara sa premijernim emitovanjem popularne serije “Dosije X”.

U jednom od fajlova se i savetuje kako da napravite što bolje fotografije NLO-a.

“Napravite što više fotografija neidentifikovanog letećeg objekta, a ukoliko je to moguće neka se na slici vidi i predeo zemlje, a ne samo objekat”, poručili su iz agencije.

cia-dosije1
Foto: foia.cia.gov

(b92.net)

Close