Čarapu je napunila pirinčem: Kada ovo vidite, ove zime i vi ćete uraditi isto! (VIDEO)

snesko-belic-od-carape
Foto: Printscreen Youtube / Handimania

Pomoću samo nekoliko stvari koje već imate u svom domu, napravite prelepu novogodišnju dekoraciju na jednostavan način

Ima li lepše zabave od pravljenja prazničnih ukrasa sa decom? Unesite toplinu u ove ledene dane, zabavite se i napravite prelepu dekoraciju uz pomoć malo stvarčica koje vam više i ne trebaju!

Da biste napravili prelepog Sneška Belića, biće vam potrebne bele čarape (onoliko koliko ukrasa želite), činija pirinča, beli konac, šareni dugmići, malo tkanine u boji, crne i narandžaste čiode, lepak i makaze.

Skupite materijal, okupite decu u toploj prostoriji i krenite u pravljenje Sneška Belića! Prvo isecite čarapu na pola (odsecite deo za stopalo) pa gornji, preostali deo skupite i dobro zavežite belim koncem.

snesko-belic
Foto: Youtube printscreen / Handimania

Prstima „presecite“ Sneška tako da donji deo tela bude veći, a gore će vam ostati „glava“, a zatim na tom mestu ponovo zavežite konac.

Onaj deo čarape koji ste odeskli (mora biti od stopala, jer treba da bude otvoren samo na jednom kraju), stavite snešku kao kapu. Za kapicu možete upotrebiti i neku šarenu čarapu, ako ih imate viška ili za bacanje.

Zalepite snešku dugmiće na telo, od crnih čioda napravite oči, od narandžaste nos, a na samom kraju mu vežite šal pomoću tanke tkanine u boji.

I to je sve! Za detaljnija uputstva pogledajte video!

 

(Stil/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close