Američki mediji tvrde: Vanzemaljci postoje, a dokaz se krije u SRPSKOM MANASTIRU…

alien

Foto: srpskoblago org / Wikipedia

Američki portal „Hafington post“ piše da se na fresci Hristovog raspeća iz 1350. u manastiru Visoki Dečani nalazi dokaz postojanja vanzemaljaca. Naime, na fresci se vide dva čudna objekta sa Isusove leve i desne strane.

Teoretičari zavere tvrde da su ovi nesvakidašnji prikazi zapravo svemirski brodovi i time žele da dokažu postojanje vanzemaljskog oblika života, ali profesor sa univerziteta u Njujorku smatra da je to netačno.

Kako navodi stručnjak za istoriju umetnosti, ovi nesvakidašnji i čudni detalji su zapravo nebeska tela, piše

– Koliko god da ljudskom savremenom oku detalji na fresci deluju čudno, oni predstavljaju nešto sasvim uobičajeno, mesec i sunce – navodi italijanski profesor renesansne umetnosti sa Odeljenja za istoriju umetnosti na Univerzitetu u Njujorku.

– Neobičnost, bez sumnje leži u činjenici da dva nebeska tela, na neki način poprimaju „čovek na Mesecu“ efekat, a ovakvi prikazi se često pominju u Jevanđelju – rekao je italijanski profesor.

alien1

Foto: Palazzo Vecchio Museum, Florence / Promo

Na slici Karla Krivelija „Blagovesti sa Sv. Emidijem“ iz 1486.godine, kao i na slici „Madona i dete sa odojčetom Sv. Jovana“ takođe postoje čudni nedefinisani objekti.

alien2

Foto: National Gallery London / Promo

Po zaključku italijanskog stručnjaka, nijedna od ovih slika ne prikazuje neki nedefinisani leteći objekat, ali svakako da su ikonopisac sa Kosova ili Karlo Kriveli možda verovali u natprirodne događaje.

(blic.rs)