Vožnja tramvajem u Nantu-urnebesna vožnja (VIDEO)

Tramvaj

Vozač na tramvajskoj liniji broj 2 u Nantu, gradu na zapadu Francuske, zadao je sebi zadatak da putnicima ulepša dan i vrati im osmeh na lice.

Njegov metod je jednostavan: uz malo humora prodrmati i nasmejati često apatične korisnike gradskog prevoza.

Jedna od putnica, oduševljena njegovim pozitivnim stavom, postavila je na internet snimak jedne od svojih vožnji „tramvajem zvanog humor“ kako su vozilo krstili stanovnici Nanta.

Na video zapisu se može čuti kako razdragani tramvajdžija podstiče putnike da pozdrave one koji čekaju na stanici. „Hajde, na tri, kada se vrata otvore, svi da kažemo ‘Dobar dan’. Jedan, dva, tri… Dobar dan!“, uzvikuje poletno vožač, kome se ubrzo pridružuje ceo tramvaj.

„Nadam se da su vam otpozdravili“, pita on nastavljajući vožnju. Ubrzo mu na pamet pada nova ideja: „Predlažem vam drugu igru. Na narednoj stanici neću se zaustaviti, a vi ćete kroz prozor mahati ljudima koji čekaju!“ „A oni smeliji, ako hoće, mogu da im pokažu zadnjicu!“, dodaje smejući se u mikrofon vozač.

Autorka se na kraju snimka zahvaljuje „najboljem tramvajdžiji“, a medju onima koji su ostavili komentar ima puno onih koji sa žaljenjem konstatuju da na njihovoj liniji gradskog saobraćaja nema tako zabavnih vozača.

(b92)