Snimljen pad aviona na Malti, izbio pakleni požar (VIDEO)

plane-fire
Foto: screenshot

Valeta — U avionskoj nesreći koja se dogodila na Malti poginulo je najmanje pet osoba, a snimak rušenja letelice objavljen je na društvenim mrežama.

Snimak je na Fejsbuku objavio Lorent Azopardi, koji je slučajno video prizor, na kome se vidi kako je avion nakon pada buknuo i zahvatio ga je veliki požar.

Petoro poginulih su francuski državljani i još nije poznato da li su bili vojnici ili civili, kao ni šta je tačan uzrok nesreće.

U medijima su se prvo pojavile informacije da je reč o zvaničnicima granične agencije Fronteks, što je kasnije demantovano.

To je demantovala i visoka predstavnica EU Federika Mogerini, koja je navela da zvaničnika EU nije bilo u avionu i da letelica nikako nije povezana s Unijom.
Žrtve pada malog aviona na Malti su francuski carinici koji su imali izviđački let nadgledanja dolaska migranata i trebalo je da se vrate posle nekoliko sati leta, saopštila je malteška vlada.
Francuski carinici su bili na dužnosti nadgledanja trgovine migranata i droge i trebalo je da lete ka libijskom gradu Misurati.

https://www.youtube.com/watch?v=cpOLptzIGfA#action=share

(B92)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close