Snajperski napadi, tenkovi-roboti i vazdušni udari: Zastrašujući snimci ruskih specijalaca u PAKLU SIRIJE (VIDEO)

specnaz-sirija
Foto: Rossiya 24 / youtube

Ruska vojska u kopnenim borbama u Siriji prvi put je snimljena na fotografijama koje su se pojavile. Snimci su juče objavljeni na državnom TV kanalu Rusija 24 i pokazuju specijalne jedinice koje ubijaju pobunjenike, izvode snajperske napade i navode robotske tenkove ulicama.

Takođe su prikazane i Putinove elitne jedinice tokom učešća u operacijama pretrage i spasavanja i koordiniranih vazdužnih napada, piše Dejli meil. Na nekima od snimaka vojnici pucaju u mete iz blizine pre nego što pregledaju tela pobunjenika.

Voditelj nedeljnog informativnog magazina koji je objavio snimke je rekao da su oni zabeleženi u Siriji, ali nije dao preciznije informacije o lokacijama.

Rusija je prvi put priznala prisustvo svojih specijalnih jedinica u Siriji tokom ponovnog preuzimanja Palmire od ISIS-a u martu. Ipak, dosad nije bilo podataka o broju angažovanih vojnika i njihovim tačnim lokacijama.

U svakom slučaju, danas je obelodanjeno da je ISIS ponovo zauzeo teritoriju u blizini Palmire i da se sumnja da je tamo bilo i napada gasom. Citirajući lokalne izvore , Sirijska opservatorija za ljudska prava je navela da su zabeleženi slučajevi gušenja i da su 52 osobe ubijene.

 

Do napada je došlo iz vazduha u blizini grada Ukairabata koji se nalazi na glavnom putu ka Palmiri od teritorije koja je pod kontrolom vlasti, saopštila je Opservatorija bez navođenja ko bi mogao biti odgovoran za napad.

Amak, novinska agencija povezana sa ISIS-om je izvestila da je 20 osoba stradalo, a oko 200 povređeno zbog problema sa disanjem koji je posledica “ruskih vazdušnih napada sarinom”.

I sirijska vojska i Rusija su negirali da je bilo napada hemijskim oružjem.

U nedelju su islamisti iz ISIS-a ponovo zauzeli palmiru uprkos desetinama ruskih vazdušnih udara kojima je cilj bio da ih odvrate. Oni su prethodno u martu isterani iz grada.

U međuvremenu, Evropska unija nije planirala uvođenje novih sankcija Rusiji zbog konflikta u Siriji, rekla je Federika Mogerini, visoka predstavnica za spoljnu politiku EU.

 

(blic.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close