SERIJA KOJA JE OBELEŽILA DETINJSTVO MNOGIH OD NAS: Opstanak se vraća na velika vrata (VIDEO)

Opstanak
Printskin: Youtube/Makoo Pakoo

Dobila je preko 250 svetskih nagrada, uključujući i Emi nagradu i emitovana je u preko 112 država sveta, to je takođe i prvi britanski program emitovan u Kini

Sećate li se legendarne serije “Opstanak” koja je uveseljavala gledaoce od 60-ih godina.

Najpopularnija dokumentarna serija emitovala se od 1961. prvo u Velikoj Britaniji, a kasnije i po celom svetu. Emitovala se čak i u Sovjetskom savezu.

Publika je imala priliku da je  prati punih 40 godina, a za to vreme porizvedeno je blizu hiljadu epizoda.

Stvaraoci su osvojili više od 250 nagrada širom sveta, uključujući i četiri nagrade Emi i BAFTA.

Čovek koji nas je vodio kroz čudesan svet Opstanka, je sada 83-godišnji Britanac, Dejvid Belami. Tokom dugogodišnjeg rada na najpopularnijoj seriji, došao je u situaciju da na BBC-ju za njega više nije bilo mesta. Dobio je otkaz jer nije verovao u globalno zagrevanje.

Dobila je preko 250 svetskih nagrada, uključujući i Emi nagradu i emitovana je u preko 112 država sveta, to je takođe i prvi britanski program emitovan u Kini. Kod nas je emitovana na Radio televiziji Beograd. Narator je bio Dejan Đurović.

Serija je trajala uglavnom pola sata, pravljene su i specijalne emisije od po sat vremena. Ni SAD nije uspela da odoli planetarno popularnoj seriji, pa su je i oni emitovali punih 12 godina.

Nažalost mnogih, 2001. godine serija je nestala sa TV ekrana, da bi se devet godina kasnije pojavila pod novim imenom Opstanak – priče iz sveta sa Rej Mirsom.

(Telegraf.rs)