RUSKOM ŠPIJUNU DŽIHADISTI ODSEKLI GLAVU: Pretnje Putinu i svim Rusima! (VIDEO)

Džihad
Printskrin: ISIS/CNN

Muškarac koji je pogubio ruskog špijuna je na ruskom jeziku rekao da su „vazdušni napadi koje je naredio Putin protiv islamističke ekstremne grupe samo džihadiste čine još snažnijim“

Islamska država je u sredu objavila video snimak pogubljenja jednog zarobljenika od strane ove terorističke grupe, a ako CNN javlja, reč je o jednom ruskom špijunu. Ovaj potez džihadista bi mogao da se protumači kao pretnja predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ali i građanima ove zemlje.

Muškarac koji je pogubio ruskog špijuna je na ruskom jeziku rekao da su “vazdušni napadi koje je naredio Putin protiv islamističke ekstremne grupe samo džihadiste čine još snažnijim”

Nećete pronaći mir u svojim domovima. Mi ćemo pobiti vaše sinove, za svakog koga ste vi ubili ovde. Uništićemo vaše domove za svaki dom koji ste vi uništili ovde – rekao je on.

CNN pak nije odmah mogao da utvrdi autentičnost snimka, a posebno tvrdnju Islamske države da je obezglavljeni muškarac ruski špijun.

Rusija je jedna od sedam država koje su se pridružile napadima na Islamsku državu u Siriji.

Video koji je objavljen u sredu nije prvi u kojem su džihadisti rekli da su pogubili nekog ruskog šijuna. Podsetimo, u januaru je objavljen snimak na kom se vidi kako dečak koji ima dugu kosu ubija dva muškarca hicima u potiljak.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Cnn.com)