Počivaj u miru, anđele: Danas bi Toše Proeski proslavio 35. rođendan (VIDEO)

toše
Foto: Tanjug/AP

Vest da je makedonski pevač, Toše Proeski poginuo u saobraćajnoj nezgodi pogodila je fanove pevača širom sveta. Naime, 16. oktobar, dan kada je pevač preminuo, i 25. januar, datum Tošetovog rođenja, dva su datuma kada na hiljade fanova s tugom u srcu preslušava hitove pokojnog Tošeta Proeskog.

Da je među živima, Proeski bi danas napunio 35 godina.

Toše je karijeru započeo kada je imao svega 10 godina, fascinantnom izvedbom Ave Marije.

Proeski je sa 15 godina već nastupao na festivalu Makfest, a nakon što je s Tonijem Cetinskim 2004. godine snimio hit „Lagala nas mala“ osvojio je i hrvatsku publiku. S pesmom „Srce nije kamen“ našao se na vrhu mnogih muzičkih lista.

Pored pevanja, Toše se bavio i humanitarnim radom kao UNICEF-ov poslanik dobre volje, a zbog učinjenih dobrih dela 2002. godine primio i priznanje Majke Tereze.

Nažalost, karijeru koja je obećavala i njegov mladi život naprasno je prekinula saobraćajna nezgoda. Toše Proeski poginuo je oko 6.20, 16. oktobra 2007. godine na autoputu A3, na putu iz Skoplja za Zagreb.

Automobil koji je vozio Georgij Georgijevski udario je u teretno vozilo nakon što je vozač zaspao za volanom. Menadžerka, Ljiljana Petrović, koja je lakše povređena, spavala je u trenutku nezgode baš kao i Toše.

Nažalost, pevač je na mestu preminuo od posledice povrede kičme.

Istraga je pokazala kako se vazdušni jastuci u trenutku nezgode nisu otvorili.

Toše Proeski pre smrti je snimio brojne pesme koje nije stigao da objavi. Jedna od njih je “ If You Wanna Leave Me“.

(blic.rs)

Close