Oružani okršaj Srba i Albanaca u Švajcarskoj (VIDEO)

Srbi protiv Albanaca

Srbi i Albanci sukobili su se u Cirihu, nakon meča reprezentacija Srbije i Albanije u Elbasanu, pucano je iz vazdušnog pištolja, a intervenisala je i policija.

Incident se dogodio u ulici Frizštrase. Sve je, navode švajcarski mediji, počelo provokacijama, a završilo se okršajem i pucnjavom, ispričao je jedan 18-ogodišnjak ciriškom dnevniku.

“Policija je na ulice izašla u opremi za razbijanje demonstracije, potpomognuta oklopnim vozilom sa vodenim topom”, naveo je on.

U trenutku kada je atmosfera bila pred eskalacijom čulo se više hitaca.

“Jedna osoba je pucala u vazduh”, kazao je mladić, dodajući da je potom nastala panika.

Portparol policije u Cirihu Marko Kortesi potvrdio je da su čuvari reda dobili informacije o hicima iz vazdušnog pištolja.

“Prema prvim rezultatima istrage ne možemo ni potvrditi ni demantovati da je neko pucao u vazduh”, dodao je on.

Prema policiji je već za vreme utakmice došlo do međusobnih provokacija dve grupe, a kada je policija pokušala posle utakmice da ih razdvoji, agresija se okrenula prema čuvarima reda, naveo je on.

Delimično maskirane osobe su na policiju bacale flaše i kamenje, rekao je Kortesi.

Jedan policajac je u tom sukobu povrđen, a upotreba gumenih metaka i vodenih topova smirila je situaciju, navodi portal švajcarskog dnevnika.

“Za nas je ovo jedna nova dimenzija”, kazao je Kortesi ističući da do sada nije bilo situacija da, kako je rekao, policija mora da interveniše satima nakon njenog završetka.

(b92)