JEZIVO: Evo šta je sve snimljeno na najukletijem mestu u Americi (VIDEO)

AMERICA
Foto: screenshot

Zatvor koji opsedaju duhovi je prestao s radom 1971. no priča o natprirodnim iskustvima sve je više.

Nekadašnji državni zatvor u Philadelphiji, Pennsylvania, najukletije je mesto u Americi, a i sam pogled na ono što je od njega ostalo jasno pokazuje zašto.

Najopasniji američki kriminalci i ubice boravili bi u tom zatvoru po dve nedelje, zatvoreni u samice, bez svetla i osnovnih uslova za život. Ako je postojao pakao na zemlji, onda je to bila ta ćelija. Neke od izmučenih duša još uvek lutaju ruševnom zgradom, a novinari australskog portala News.com uputili su se hrabro u lov na duhove.

Zatvor je izgrađen 1829. i bio je nešto potpuno novo u to vreme – zatvorenici su bili svaki u svojoj ćeliji. No, život u njemu bio je sve samo ne inovativan. Zatvorenici nisu izlazili iz ćelija, a kada bi to bilo moguće, imali bi kapuljaču preko glave. Niti jedan zatvorenik tako ne bi video drugog.

Oni koji bi se pobunili bili bi kažnjeni na najstrašnije načine – polivali bi ih ledenom vodom, a onda bi ih obesili na spoljnii zid dok im se telo ne bi zaledilo. Postojao je i sto na kojem bi ih toliko jako zavezali i onemogućili cirkulaciju da bi posledice mučenja često bile amputacije. Znali su im stavljati i gvozdenu kuglu u usta koja bi bila spojena lancem za ruke zavezane na leđima. I najmanji pokret i zatvorenik je mogao ostati bez jezika. Ponekad bi ih stavljali u Rupu u kojoj jedva da je bilo vazduha.

I Al Capone je ‘umro od straha’

Zatvor je zatvoren 1971. i bio je prepušten propadanju gotovo 20 godina da bi 1991. bio pretvoren u muzej. No, priče o tome da zgradu opsedaju duhovi nisu prestale ni danas. Tokom 142 godine u zatvoru je umrlo 1200 zatvorenika. Od 1940-tih kruže priče zatvorenika i čuvara o čudnim vizijama i jezivim doživljajima. Čak je i čuveni Al Capone koji je tamo proveo neko vreme kazao kako je po noći čuo plač i jezivo vriskanje koji su dozivali ‘Jimmy, ostavi me na miru!’.

Stručnjaci za paranormalne aktivnosti često posećuju bivši zatvor i pokušavaju objasniti neobjašnjivo. Među njima je i priča bivšeg zatvorskog bravara, Garyja Johnsona koji je trebao promeniti bravu na ćeliji 4. Dok je to radio, osetio je da ga netko posmatra.

‘U trenu sam se zaledio. Nikog nigdje nije bilo. Nekoliko sekundi kasnije opet isti osećaj da me neko gleda. Krenuo sam hodnikom i odjednom sam ugledao crnu senku koja je nestala’, ispričao je Johnson.

(dnevnik.hr)