Deda Mraz koji je oduševio SVET: Čovek je tačno znao kako da priđe AUTISTIČNOM dečaku (VIDEO)

deda
Autism Speaks

Roditelji autistične dece obično se susreću sa poteškoćama na svakom koraku, u uobičajenim svakodnevnim situacijama, a kamoli u situcaijama koje se dešavaju jednom godišnje kao što je fotografisanje sa Deda Mrazom. Zato je ovaj Deda Mraz, koji je našao pravi način da pristupi autističnom dečaku, oduševio njegove roditelje i sve prisutne.

Erin Dili, majka trogodišnjeg autističnog dečaka Brejdena htela je da njen sin ima fotografiju sa Deda Mrazom, pa ga je odvela do njega, bez obzira na to što je znala da možda neće uspeti u svojoj nameri.

– Mislila sam da nikad nećemo uspeti da napravimo praznične fotografije koje imaju sva deca, jer on obično ne može da podnese buku i prirtisak. Unervozi se ako ga zamolite i da se nasmeje – kaže Erin.

Ali 22. novembra ona se sa sinom odvezla u Šarlot u Severnoj Karolini, kako bi pokušala da to uradi uz pomoć organizacije „Caring Santa“. To je program osmišljen za decu sa posebnim potrebama sa ciljem da i toj deci omogući radosti koje imaju druga deca.

Brejden je po dolasku bio stidljiv, ali je tamošnji Deda Mraz našao način da mu se približi i izvuče mu osmeh.

On je legao na pod i počeo da se igra sa njim kako bi se dečak opustio i uspeo je i da ga nasmeje i da popriča sa njim. Tada su nastale dve fotografije koje će Erin uvek puniti oči suzama.

– O Bože! Neverovatan je osećaj uraditi nešto što i sve ostale porodice rade. Želim da zagrlim tog čoveka! Jednostavno je predivan! – rekla je oduševljena majka.

(blic.rs)