Bezakonje: U Skupštini Kosova bačen suzavac, pozlilo predstavniku EU! (VIDEO)

Suzavac u skupštini

Poslanici Skupštine Kosova napustili su danas salu, posle prihvatanja nacrta o 4 zakonska predloga, zbog toga što je opozicija bacila suzavac jer ne žele da se usvoje sporazumi iz Brisela po kojima bi trebalo da se formira Zajednica srpskih opština.

Naime, poslanik pokreta Samopredeljenja Aljbin Kurti bacio je danas suzavac u salu Skupštine Kosova nakon nastavka sednice koju je tokom prepodneva blokirala opozicija. Samo što su se poslanici vratili u skupštinske klupe i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji nastavio sednicu, Kurti je bacio suzavac nakon čega se sala napunila dimom.

Neki od poslanika su imali problema sa disanjem, a poslanica DPK Fljora Brovina se zbog udisanja suzavca onesvestila i Hitna pomoć ju je prebacila u Klinički centar Priština.

Sednici su prisustvovali i predstavnici međunarodne zajednice, među kojima je bio i predstavnik Kancelarije EU na Kosovu Samuel Žbogar koji se našao u dimu i koji je zatim u veoma teškom stanju izašao iz skupštine. Mediji u Prištini javljaju da je i Žbogaru pozlilo.

Pre bacanja suzavca došlo je do koškanja između poslanika opozicije i vladajuće koalicije i u jednom trenutku poslanica Samopredeljenja Aljbuljena Hadžiju bacila je punu čašu vode u lice potpredsedniku Skupštine Kosova Džavid Haljitiju. Međutim, iako u vanrednoj situaciji poslanici su nastavili sa dnevnim redom, usvajavši predviđene zakone za ovu sednicu, ali po ubrzanoj proceduri. Nakon usvojenih zakona, Veselji je okončao rad skupštine.

(vestinet.rs)