ALI SAM PONOSNO KLICO, ŽIVELA SRBIJA! Ovako su stradali članovi ruskog hora pevali o našoj zemlji!

ruski-hor
Foto: Youtube

Članovi ruskog vojnog ansambla Aleksandrov, njih 64, nalazilo su se u avionu Tupoljev TU-154 koji se jutros srušio u Crno more. Prema poslednjim informacijama niko od njih nije preživeo nesreću.

Podsećanja radi, ovaj, ako ne i najbolji muški hor na svetu, gostovao je u Beogradu pre 6 godina i tada celu Srbiju dirnuo u srce pevajući „Tamo daleko“.

Ansambl „Aleksandrov“, jedan od najvećih umetničkih ansambala Ruske Federacije, osnovan je 1928. godine, a 1978. povodom pola veka postojanja, ansambl je dobio najviše profesionalno zvanje i postaje akademski.

U svom sastavu ima soliste, hor, orkestar i igrački ansambl, koji čini 146 članova, a u proteklom periodu je svojim umetničkim angažmanom dao veliki doprinos negovanju ruske i svetske kulturne baštine.

Hor „Aleksandrov“, jedan od najboljih muških horova sveta, objedinjuje čistotu zvuka sa snažnom emocionalnošću i neposrednošću, demonstrirajući blistavo vokalno majstorstvo.

Mešoviti igrački ansambl demonstrira igru punu energije, ritma, strasti i uzbuđenja. Članovi ansambla, obučeni u tradicionalne živopisne kostime, izvode prave koreografske bravure sa neverovatnom lakoćom svojstvenom velikim majstorima.

 

(EPK/Kurir.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close