17.000 svetlosnih godina od Zemlje – NASA „pronašla boga“ (VIDEO)

NASA

Kosmička magla u obliku ruke formirala se nakon što je zvezda eksplodirala u supernovi. Neki vernici već su ovu fotografiju shvatili kao pravi dokaz za postojanje Boga.

NASA-in teleskop NuSTAR snimao je područje neba oko pulsara PSR B1509-58 i snimio neverovatan prizor – „Božju ruku“. Veruje se kako su čestice koje stvaraju ovu kosmičku maglu u obliku ruke ostaci supernove. Magla koja je ostala iza zvezde u širini se proteže na čak 175 svetlosnih godina, a od Zemlje je udaljena samo 17.000 svetlosnih godina.

Novi snimak pokazuje pulsar s maglom koji su ostali nakon eksplozije zvezde. Pulsar PSR B1509-58 okreće se sedam puta u sekundi i raznosi vetar čestica u materijal koji je ostao nakon eksplozije zvezde. Kako su te čestice u kontaktu sa okolnim magnetnim poljima stvaraju sjaj x-zraka u obliku ruke – objasnila je Fiona Harison s Kalifornijskog instituta za tehnologiju.

Hongjun An sa Univerziteta McGill u Montrealu kaže kako nisu sigurni da li je oblik ruke samo optička iluzija

S NuSTAR-om ruka izgleda više kao šaka što nam daje neke tragove – rekla  je, ona a prenosi britanski Express. Crvena masa pored „prstiju“ zaseban je objekat nazvan RCW 89.

Neke verske internet stranice ovu su sliku već shvatile kao dokaz postojanja Boga.

Ova slika pokazuje da je Bog svugde u svemiru. Možda nam na ovaj način želi pokazati da je uvek tu – piše na jednom verskom blogu.

(blic.rs)