„Vučićev rejting na zavidnom nivou“

Aleksandar Vučić

Rejting premijera Aleksandra Vučića već dugo je ogroman i njegov pad se, za sada, ne nazire, rekao je direktor Ipsos stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević.

Bogosavljević je u intervjuu za „Politiku“ rekao da je stav javnog mnenja prema političkim ličnostima relativno stabilan, što se, pre svega, odnosi na izrazitu dominaciju SNS-a i njenog lidera Vučića u odnosu na sve takmace.

„Vučić se po kriterijumu poverenja baš izdvaja, već dugo se vrti duplo više od Nikolića i Dačića. Vučić ide na nekih 37, 38 odsto, kad se bira čovek od najvišeg poverenja. Najbolji rezultati Nikolića i Tadića bili su 22-24 odsto“, rekao je on.

Bogosavljević je rekao i da se pad Vučićevog rejtinga za sada ne nazire, jer je stekao veliko poverenje u borbi protiv korupcije i zato što ljudi veruju da je njegova borba za ekonomiju iskrena i relativno dobra.

Upitan kakvo je raspoloženje građana prema vanrednim parlamentarnim izborima, Bogosavljević je odgovorio da „građani nikada nisu za vanredne izbore,a kad se raspišu, onda jesu“.

Bogosavljević je za „Politiku zaključio i da će, ukoliko afere budu dominirale i u vreme samih izbora, izlaznost verovatno biti manja.

(b92.net)