VREMENSKA PROGNOZA: Srbija osvanula pod snegom, OPREZ zbog ledene kiše, najviša dnevna 3 stepena!

sneg-pix
Foto: Pixabay.com

Vozače u Srbiji danas očekuje otežan saobraćaj zbog snega koji pada na širem području Beograda, Sremske Mitrovice, Loznice i Novog Sada, dok ledena kiša pada u Požegi, saopštio je Auto-moto savez Srbije

Na putevima ka zimskim turističkim centrima nalazi se utaban sneg, dok je kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen prilaz na svim prilazima Kopaoniku, Goču i Sjenici.

Vozače u Srbiji danas očekuje otežan saobraćaj zbog snega koji pada na širem području Beograda, Sremske Mitrovice, Loznice i Novog Sada, dok ledena kiša pada u Požegi, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na putevima ka zimskim turističkim centrima nalazi se utaban sneg, dok je kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen prilaz na svim prilazima Kopaoniku, Goču i Sjenici.

AMSS navodi da je po ovakvim vremenskim uslovima neophodno da se prilagodi brzina kretanja uslovima na putu i drži što veće odstojanje između vozila, jer je zaustavni put duži, pa je samim tim i opasnost od sletanja sa kolovoza i izazivanja lančanih sudara veća.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15 minuta.

U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, “Batrovci” i “Šid”, vozačima se savetuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput prelaza “Bačka Palanka”,“Sot”, “Ljuba”, “Neštin” ili “Bogojevo”.

U narednim danima za vreme božićnih praznika očekuje se pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugraskom, Rumunijom i Makedonijom.

(Espreso.rs/ Vesti-info.rs)

Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close