VREMENSKA PROGNOZA: Evo šta nas sve čeka u naredna tri dana

vremenska prognoza p
Foto: pixabay.com

Naredna tri dana, prema najavama meteorologa, u našoj zemlji temperature čak do 38 stepeni na Celzijusovoj skali

VELIKE vrućine nastaviće se tokom vikenda i u ponedeljak. Maksimalne temperature biće iznad 35 stepeni, danas i do 38. podeoka Celzijusove skale! Kako meteorolozi kažu, danas su u popodnevnim satima mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Od utorka stiže osveženje, koje će krajem meseca i početkom avgusta prekinuti nove vreline.

U Vojvodini i Beogradu danas veoma toplo, sa temepraturom od oko 37 stepeni, a po podne su mogući kratkotrajni pljuskovi. Za stepen toplije u Nišu i Užicu, a na Zlatiboru i Tari do 30 stepeni. Na crnogorskom primorju danas i naredna dva dana – sunčano uz temperature blizu 40 stepeni.

– I u ponedeljak nas očekuje pretežno sunčano i vrućina u svim krajevima, sa maksimalnim temperaturama i iznad 35 stepeni Celzijusa – kažu u „Meteosu“. – Mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi, sa većom šansom na severu i zapadu Srbije. Od utorka sledi osveženje sa povremenom kišom i pljuskovima u svim krajevima. Maksimalna dnevna temperatura biće ispod 30 stepeni u sredu i četvrtak. Krajem iduće sedmice ponovo sve toplije i opet vrućina krajem jula i početkom avgusta uz temperature iznad 30. podeoka.

Foto: RHMZ

(Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close