VOZILI DETE U BOLNICU PA STRADALI U SUDARU: Majka podlegla povredama, očevo stanje kritično

majka-podlegla
Foto: Novosti.rs

Bračni par iz Kotor Varoša vozio dete u bolnicu pa stradao u sudaru

SVJETLANA Bojić (31), iz Maslovara kod Kotor Varoša, podlegla je povredama, a lekari Univerzitetskog kliničkog centra RS bore se za život njenog supruga Dejana Bojića (26). Oni su teško povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Vrbanjcima, kod Kotor Varoša.

Kako saznajemo, supružnici su, zbog visoke temperature, vozili dvogodišnjeg sina u Dom zdravlja u Kotor Varoš kad su se direktno sudarili s „kedijem“ firme „Tri best“, kojim je upravljao Drago Janković (36), iz Banjaluke. U sudaru, dvogodišnji L. B. je lakše povređen, ali je zadržan u Klinici za dečju hirurgiju UKC RS na daljem lečenju, dok je Janković posle ukazane pomoći pušten kući.

U CJB Banjaluka navode da se nesreća dogodila u subotu oko 16 časova na magistralnom putu Banjaluka – Teslić.

– Uviđaj su izvršili inspektori saobraćajne policije, a tačan uzrok i okolnosti nesreće još se istražuju. Više detalja biće poznato nakon što se završe sva potrebna veštačenja – rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Meštani Vrbanjaca kažu da je do nesreće došlo kad je Dejan Bojić, u jednoj krivini, izgubio kontrolu na „golfom“.

– Dejan je bio za volanom „golfa“ i vozio je prema Kotor Varošu. Čuli smo da je žurio kako bi sina što pre dovezao do lekara, ali je u krivini u Vrbanjcima izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u levu saobraćajnu traku. U tom trenutku iz suprotnog smera je naišao „kedi“ i došlo je do direktnog sudara – pričaju meštani.

CRNA TAČKA

U TOKU noći na istoj krivini dogodila se još jedna saobraćajna nesreća, kada je automobil sleteo s puta u kanal, ali, srećom, bez težih posledica. Željko Đukić Kole, koji stanuje pored sporne krivine, kaže da je to postala crna tačka puta Banjaluka – Teslić.

– Tu se dogodilo na desetine saobraćajnih nesreća. Veoma često neko sleti u kanal pored puta, a u dva navrata automobili su udarali u moju staru kuću.

Prekoputa se nalazi osnovna škola, i više puta sam apelovao na nadležne da na tom mestu postave zaštitnu ogradu, jer vozači tuda razvijaju brzine i do 100 kilometara na sat. To, međutim, još nije učinjeno – rekao je Đukić.

Oni kažu da je prizor na mestu nesreće bio stravičan, jer su oba vozila bila potpuno uništena. Nekoliko meštana i slučajnih prolaznika odmah je priteklo u pomoć unesrećenima i uspeli su da ih izvuku iz olupina. Nakon toga svi su vozilima Hitne pomoći prevezeni u UKC RS u Banjaluci.

Dvogodišnji dečak smešten je u Kliniku za dečju hirurgiju, gde su mu konstantovane lakše povrede, ali je zadržan na daljoj opservaciji, dok je vozač „kedija“ pušten na kućno lečenje. Supružnici Bojić primljeni su u Kliniku za anesteziju i intenzivno lečenje, gde je Svetlana preminula juče u šest časova.

– Pacijentkinja je primljena u komi s teškim povredama glave, grudnog koša, abdomena, slezine, jetre i ekstremiteta. Po prijemu je hirurški zbrinuta, a u 5.20 se pristupilo reanimaciji. Nažalost, i pored maksimalnih napora lekara da spasu život pacijentkinje, ona je preminula u 6.08 – rekao je dežurni lekar dr Miroslav Regoda.

Prema njegovim rečima, Dejan Bojić je takođe primljen s teškim povredama u stanju šoka.

– Posle dijagnostičkih procedura, pristupilo se hitnom operativnom zahvatu. Stanje pacijenta je izuzetno teško i sve prognoze su krajnje neizvesne – istakao je Regoda.

Dejan i Svjetlana Bojić godinama su u braku. Žive u Maslovarama i oboje su zaposleni u fabrici obuće „Sportek“ u Kotor Varošu. Svjetlana je radila kao prevodilac za italijanski jezik.

 

(Vesti-info.rs/Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close