VAŽNA VEST ZA RADNIKE PROPALIH PREDUZEĆA: Do kraja godine biće isplata zarada

– Očekujemo da će već u toku ove godine početi da se isplaćuju zaslužene zarade ovih radnika koji već deset godina sa tim muče muku – kazao je ministar privrede Goran Knežević

akcije-novac
Foto: RAS Srbija

Radnici propalih srpskih preduzeća kojima su firme ostale dužne, zaradama mogu da se nadaju već do kraja ove godine najavio je večeras nakon sastanka premijera Aleksandra Vučića sa Nišlijama, ministar privrede Goran Kneževič.

– Ovo je ozbiljan problem koji nije vezan samo za Niš već za čitavu Srbiju. Ono što smo se dogovorili je da će Ministarstvo privrede formirati ne radno telo koje će da tegli ovaj problem dosta dugo, već operativnu grupu koja će već od ponedeljka biti ovde u Nišu. Radnici jedne po jedne fabrike se se prijavljivati sa svojom validnom dokumentacijom, mi ćemo proveravati ta dokumenta, upoređivati ih sa podacima sudova i stečajnih upravnika koji su, eventualno, isplatitili neke naknade u međuvremenu.

Nakon toga, kad budemo imali čiste podatke, kako je premijer obećao, isplata će početi u najkraćem mogućem roku. Očekujemo da će već u toku ove godine početi da se isplaćuju zaslužene zarade ovih radnika koji već deset godina sa tim muče muku – kazao je Knežević.

(D. R./Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close