UŽAS U NOVOM SADU Dečak koji je sa društvom zapalio beskućnike: Ne znam zašto sam to uradio

vatrom
Foto: Novosti.rs

Trojica dvanaestogodišnjaka zapalila dvojicu beskućnika u Novom Sadu, jedan nastradao. Od zadobijenih povreda, u Urgentnom centru podlegao Dragutin Todorčević (64) iz Futoga, Zoran Todorović (66) lakše povređen

TROJICA dečaka starosti 12 godina sumnjiče se da su u utorka ujutru oko 3.30 sati zapalili dvojicu beskućnika u Bulevaru oslobođenja 21 u Novom Sadu, od kojih je jedan nekoliko sati kasnije u Urgentnom centru podlegao povredama, dok je drugi, srećom, prošao sa lakšim povredama.

Povredama je podlegao Dragutin Todorčević (64) iz Futoga, dok je Zoran Todorović (66) posle ukazane lekarske pomoći pušten. Obojica su živeli na ulici, a te noći su spavali u improvizovanom skloništu iza zgrada sa brojem 21 u novosadskom Bulevaru oslobođenja.
Dvanestogodišnjaci, od kojih je jedan, kako saznajemo štićenik Doma za nezbrinutu decu u Sremskoj Kamenici, a druga dvojica iz Novog Sada, došli su do dvorište pomenute zgrada, gde su zatekli dvojicu beskućnika kako spavaju. Prethodno su lutali gradom, a viđeni su i u blizini kladionice nedaleko od mesta gde su se sklonila dvojica beskućnika.

– Uzeli su novine i zapalili ih šibicom, a zatim je jedan od njih hartiju koja je gorela, stavio na dušek na kom je spavao Todorčević, pokriven kartonskim kutijama – saznajemo nezvanično iz izvora iz MUP. – Plamen je počeo da se širi, zahvatio je i odeću usnulog i promrzlog čoveka, najverovatnije pod dejstvom alkohola. Dečaci su posle toga otišli odatle.

Teško povređeni šesdesetčetvorogodišnjak iz Futoga je sa teškim opekotinama po celom telu prevežen u Urgentni centar, ali je nažalost, podlegao.
Policija je nekoliko sati kasnije identifikovala trojicu dečaka, koji zbog svojih godina krivično ne mogu da odgovaraju, i oni su saslušani u prisustvu roditelja i predstavnika Centra za socijalni rad.

Povodom ovog nemilog događaja, nadležnom tužilaštvu će, kako saznajemo, biti prosleđen izveštaj.
Ne isključuje se mogućnost da će jednom od dečaka, za kog se sumnja da je zapalio novine, biti napisana krivična prijava zbog krivičnog dela zbog izazivanja opšte opasnosti i sigurnosti.

Tragično nastradali Todorčević je bio penzioner, i do pre dve godine je bio trajno smešten u Domu u Futogu, ali je odatle samovoljno
– Nije želeo da se vrati, iako se stručni tim trudio da ga ubedi da ostane – kaže Anđelka Barać, rukovodilac Prihvatilišta sa prihvatnom stanicom. – Socijalne ustanove su želele da mu pomognu, ali je on to uporno odbijao. Inače, nije bio lišen poslovne sposobnosti.
Todorčeviću je Centar za socijalni rad nudio i usluge Prihvatilišta, ali ni to nije želeo da prihvati. Živeo je na ulici, i bio je sklon alkoholu, a u takvom stanju je ispoljavao agresivnost.
Povređeni u ovom nemilom događaju nije bio korisnik Prihvatilišta.
NE ZNAJU ZAŠTO SU ZAPALILI
DEČACI u policiji nisu mogli da objasne zbog čega su zapaljene novine bacili na beskućnike koji su spavali. – Ne znam zašto sam to uradio – kazao je dvanaestogodišnjak koji je upaljačem zapalio novine i bacio ih na karton ispod kog je bio čovek. – Nismo hteli da neko umre, i to nam nije bila namera. Kad smo videli plamen, uplašili smo se i pobegli.
Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

(novosti.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close