Upravo se dogodila bitna promena u prognozi vremena! Evo kog datuma Sibir stiže u Srbiju…

led-zima-hladno-
Fotpo: AP

Do tada, temperature će se kretati u rasponu od 3 do 10 stepeni, kako gde

Zima nam kalendarski stiže 21. decembra u 11.44 i trajaće naredna tri meseca. Ali, ona prava zima, sa minusom i “pratećim sadržajem”, odnosno, pravim snegom, mogla bi da stigne 29. decembra!

Naime, iako su globalni modeli delovali prilično sumorno za period do kraja treće dekade ovog meseca, danas su modeli počeli postepeno da najavljuju dolazak prave sibirske zime dva dana uoči dočeka Nove godine!

Kao što se na kartama može videti, anticiklon bi mogao da se pomeri na zapad i da se spusti hladan vazduh sa severoistoka, odnosno, iz Sibira.

Jedina stvar koja još se ne može sa sigurnošću reći to je da obilan sneg nije siguran, ali kada je u pitanju drastičan pad temperature, on je daleko ostvariviji, sa maksimalnim temperaturama ispod nule.

Prvi udar bi, dakle, trebalo da bude u večernjim satima 28. decembra na Balkan, a dan kasnije bi stigao i do Apeninskog poluostrva.

Naravno, sve je to u 200+ satu, pa ćemo sačekati još dva, tri dana za potvrdu ovakvog scenarija, ali kao što je već rečeno, postoje ozbiljne indicije da ćemo u 2017. godinu ući sa pravom ledarom…

prognoza
Foto: meteociel.fr

 

prognoza
Foto: meteociel.fr

Dotle, maksimalne dnevne temperature će se kretati uglavnom u rasponu od 3 do 10 stepeni, kako gde.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close