Udovički: Zakon o zaštiti inspektora

Kori Udovički

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički osudila je danas napad na inspektora za drumski saobraćaj Milana Drakulića iz Valjeva, na Autobuskoj stanici Šabac

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički osudila je danas napad na inspektora za drumski saobraćaj Milana Drakulića iz Valjeva, na Autobuskoj stanici Šabac, dok je kontrolisao prevoznike u još jednoj akciji suzbijanja sive ekonomije.

Udovički je navela da je žalosna činjenica da ovo malo inspektora koje Srbija ima, a koji imaju tako važan zadatak, treba da strepi za svoj život svaki dan kada odlazi na posao upitavši da li treba da našim inspektorima oblačimo pancire i obezbeđujemo pratnju, jer se suočavaju sa beskrupoloznim ljudima.

„Milan Drakulić je štitio bezbednost naših građana u saobraćaju, kao i budžet Republike Srbije, od kog nam zavise škole, putevi i zapošljavanje“, navela je Udovički koja je predsedavajuća Koordinacione komisije za sprovođenje inspekcijskog nadzora i Koordinacionog tela za usmeravanje aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije.

Ona je, kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, rekla da svakako treba jačati saradnju inspekcija i policije, ali da je potrebna i snažna moralna osuda ovakvog beskrupuloznog ponašanja i treba ojačati svest kod svih građana da je inspekcija na njihovoj strani.

„Sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, Srbija konačno ima alat da zaustavi nelegalne prevoznike, trgovce, preprodavce i sve ostale koji smatraju da na brz, lak i nepošten način zarade na nama. Ali Srbija sad ima i obavezu – da naše inspektore zaštiti, a neodgovorne i beskrupulozne građane procesuira i osudi“, navela je Udovički.

(novosti.rs)