Trka oslobođenja grada Beograda: Deca ukras takmičenja

Beograd

Osobe sa invaliditetom sa mnogo entuzijazma prve su startovale kod Terazijske česme. Najuspešniji nagrađeni medaljama i peharima

POVODOM sećanja na slavne dane u Drugom svetskom ratu, sinoć je održana najstarija, 64. po redu, Trka oslobođenja grada Beograda sa više stotina učesnika. Takmičari su se nadmetali u čak osam kategorija, a prednjačile su mlade atletske nade.

Osobe sa invaliditetom sa mnogo entuzijazma prve su startovale kod Terazijske česme, a na cilju su im podeljene medalje. Potom su borbeni dečaci i devojčice trčali na 200 metara iz sve snage. A onda su se ređali stariji i mlađi pioniri i pionirke, kao i juniori i juniorke. Uz podršku mama, tata i ostale rodbine duž staze prelazili su kao meci 500 metara, 1.000 pa i 2.000. Ali na cilju su pojedini „padali“ – jednima nije bilo dobro, jednoj devojci zgrčio se mišić u nozi. Ipak sa osmehom su svi primili medalje, pehare i nagrade.

A seniori i seniorke imali su najveći izazov – da pretrče pet kilometara. Posle odvažnih rekreativaca i profesionalaca, usledio je finiš takmičenja – Trka zadovoljstva, mnogima omiljena iako ne donosi priznanja.

POBEDNICI

OČEKIVANO, prva među seniorkama bila je Amela Terzić, dok je u muškoj konkurenciji pehar osvojio Miloš Mitrović. Na najuzvišenijem pobedničkom postolju našli su se u kategoriji 2004. i mlađe, Jovana Nikić i Vahid Gicić. Od mlađih i starijih pionira prvi su prošli kroz cilj Mina Gajić, Nikolina Melentić i Aleksa Ilić i Amel Džakovac. Dok su Ognjena Mihajlović, Milica Golubović i Elzen Bibić i Miloš Bilić pobedili u kategoriji starijih i mlađih juniora.

(novosti.rs)